Ένας φίλος από τα παλιά επέστρεψε στον Εργοτέλη. Ο Δημήτρης Κοιλιάρας επιστρέφει για τρίτη φορά στο Ηράκλειο για να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα. Ο 30χρονος πλέον μεσοεπιθετικός γυρίζει στην βάση του μετά από μια περιπλάνηση σε ολες τις κατηγορίες και ερχόμενος από μια πολύ καλή χρονιά την οποία μοιράστηκε σε δυο ομάδες κερδίζοντας και την άνοδο στην Β` Εθνική με την Σπάρτη με την οποία αγωνίστηκε το δεύτερο μισό της περιόδου μετά το πέρασμα του από την Ρόδο και τον Ιάλυσο.

Ο Κοιλιάρας ήθελε να επιστρέψει στην γενέτειρα του και ο Εργοτέλης του έδωσε την ευκαιρία βάζοντας παράλληλα στην μηχανή του ένα παίκτη που έχει πλέον αποκτήσει εμπειρίες και μπορεί να προσθέσει και αυτός το λιθαράκι του στον στόχο της ανόδου. Μετά τη συμφωνία με τον πρόεδρο του Εργοτέλη, Γιώργο Βρέντζο, ο Δημήτρης Κοιλιάρας δήλωσε έτοιμος να συμβάλει στην προσπάθεια που θα γίνει την νέα περίοδο: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην ομάδα μου. Έπρεπε να έχω γυρίσει νωρίτερα, αλλά δεν ήταν δική μου επιλογή. Μετά την προσέγγιση του Προέδρου, αποφάσισα δίχως δεύτερη σκέψη να φορέσω ξανά τη φανέλα του Εργοτέλη. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να επανέλθει η ομάδα εκεί που ανήκει, στην Super League. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο!» ήταν τα λόγια του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο Δημήτρης Κοιλιάρας γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 1986 και ξεκίνησε την καριέρα του στην ομάδα του Ηροδότου. Το 2002 μεταγράφηκε για πρώτη φορά στον Εργοτέλη, με τον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στην Αʼ Εθνική τη σεζόν 2004-05. Συνολικά στην πρώτη του θητεία με τους κιτρινόμαυρους(2002-2008) είχε 94 συμμετοχές και 8 γκολ.  

Επίσης ήταν διεθνής με την Ελπίδων (2006-07) έχοντας 8 συμμετοχές και 1 γκολ.

Τα επόμενα δυο χρόνια (2008-10) αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο παίζοντας σε 14 αγώνες. Το 2009 επέστρεψε ως δανεικός στον Εργοτέλη, για να ακολουθήσουν στην καριέρα του ο Λεβαδειακός, η ΑΕΠ Πάφου, η Παναχαϊκή, ο Ηρακλής Ψαχνών, ο Παναιγιάλειος, ο Παναργειακός, ο Ιάλυσος όπου έπαιξε στο πρώτο μισό της περσινής χρονιάς και η Σπάρτη στην οποία αγωνίστηκε από τον Γενάρη και μετά και με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στη Βʼ Εθνική.

Ο Εργοτέλης με την απόκτηση του Δημήτρη Κοιλιάρα έφτασε τις εννιά μεταγραφές και συνεχίζει. Οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί είναι οι Δημήτρης, Κατσικοκέρης, Τζανής, Στεφανάκος, Λεάλ, Καραλής, Ρουσάκης, Ζουμπουλάκης, Κοιλιάρας.

Την 5η θέση κατέκτησε η ποδοσφαιρική ομάδα του Γ.Σ Παλαιμάχων Εργοτέλη «Μανώλης Σταυρουλάκης» στο τουρνουά Ποδοσφαίρου εργαζομένων που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου-ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Μετά το τέλος της τελικής φάσης ο ιδιοκτήτης του Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα Γαζίου Στέλιος Τσαγκαράκης παρέθεσε δείπνο στην ομάδα των Παλαιμάχων .

Με ανακοίνωση του «Το Δ.Σ. και οι ποδοσφαιριστές του Συλλόγου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ. Τσαγκαράκη Στέλιο που πάντα είναι κοντά στο Σύλλογο. Καλό καλοκαίρι!!!!»