
Του Θάνου Περβολαράκη
Για ένα ολέθριο λάθος κατά τη διάρκεια του χειρισμού του jet ski κάνουν λόγο – σε προφορικό επίπεδο- οι αυτόπτες μάρτυρες του θαλάσσιου ατυχήματος στην περιοχή της Σταλίδας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του πρώην προέδρου των ξενοδόχων Ηρακλείου Ν. Χαλκιαδάκη και του 25χρονου γιου του.
Πατέρας και γιος νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ, εκτός κινδύνου, αλλά και οι δύο βαρύτατα τραυματισμένοι από την πρόσκρουση του jet ski που επέβαιναν με το τουριστικό σκάφος Black Rose, στο οποίο βρίσκονταν περίπου 90 τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων.
Από την προανάκριση που γίνεται προκύπτει ότι οδηγός ήταν ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ο οποίος όπως και ο γιος του, σύμφωνα με πληροφορίες από λιμενικούς, διαθέτουν το απαραίτητο δίπλωμα για το χειρισμό του jet ski, το οποίο τους ανήκει.
Όπως είπε στην «Π» αξιωματικός του Λ.Σ., τα πρώτα λόγια του νεαρού τραυματία, ο οποίος μέχρι χθες δεν είχε δώσει κατάθεση για το συμβάν, ήταν ότι «η πρόσκρουση οφείλεται σε απροσεξία κατά το χειρισμό». Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης έχουν πάντως μια πιο σφαιρική εικόνα για το πώς έγινε το περιστατικό, ενώ αναφέρουν ότι το ταχύπλοο, αν και δεν απαγορεύεται, είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.
Πατέρας και γιος στάθηκαν τυχεροί πάνω στην ατυχία τους, αφού η σύγκρουση ήταν στο πίσω πλαϊνό μέρος του «Black Rose”. “Αν είχαν χτυπήσει κάθετα στο τουριστικό σκάφος, τότε θα υπήρχαν απώλειες” ανέφερε πηγή από το Λ.Σ
Τους έβγαλε ο γιος του ιδιοκτήτη
Σωτήρια αποδείχτηκε η άμεση επέμβαση του γιου του ιδιοκτήτη του τουριστικού σκάφους, ο οποίος βούτηξε στη θάλασσα και έβγαλε και τον πατέρα και το γιο από το νερό.
Ο νεαρός,ο οποίος βρισκόταν στο σκάφος όπως μας είπαν λιμενικοί «τους έβγαλε έναν – έναν. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων ήταν μπρούμυτα, κι όταν τον γύρισε ανάσκελα έβγαζε αφρούς, ενώ ο νεαρός που τον ανέσυρε, του έκανε μέχρι το σκάφος να φτάσει στη στεριά, συνεχώς μαλάξεις. Σε άσχημη κατάσταση ήταν και ο γιος του Νίκου Χαλκιδάκη, έχοντας πολύ βαθιά χτυπήματα στο πόδι».

