Η μέρα που περίμεναν στον Εργοτέλη και είχε γράψει από την Τρίτη η «Π» «έφτασε» χθες με την ΕΠΟ να ανοίγει την πόρτα για την συμμετοχή του στην Γʼ Εθνική χωρίς τα χρέη του παρελθόντος. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Εργοτέλη Γιώργος Βρέντζος στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κιτρινόμαυρος σύλλογος ετοιμάζεται για ένα νέο ξεκίνημα με στόχο την άμεση επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια και για να κάνει ξανά περήφανο τον κόσμο του.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Βρέντζος μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Εργοτελίτες και Εργοτελίτισσες,

Η μέρα που όλοι περιμέναμε επιτέλους έφτασε. Η σημερινή γνωμοδότηση της ΕΠΟ, βάσει της οποίας μπορούμε νʼ αγωνιστούμε στην Γʼ Εθνική και να ιδρύσουμε στο μέλλον νέα ΠΑΕ απαλλαγμένοι από τις οικονομικές υποχρεώσεις της προηγούμενης, σηματοδοτεί και τυπικά το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τον Σύλλογο. Μπορούμε πλέον να ξεκινήσουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό του νέου Εργοτέλη. Έναν σχεδιασμό που θα βασιστεί στον μεγάλο και δύσκολο στόχο της επιστροφής στην Super League στα επόμενα 2-3 χρόνια. Ξεκινάμε μαζί σας μια νέα προσπάθεια, ένα καινούργιο ταξίδι, με τελικό προορισμό τα σαλόνια της Super League. Ξεκινάμε να κερδίσουμε ξανά τη χαμένη μας περηφάνια κι αυτοεκτίμηση, τη συμπάθεια και το σεβασμό της φίλαθλης κοινής γνώμης. Ξεκινάμε να χτίσουμε τον νέο Εργοτέλη. Ξεκινάμε! Κανένας και τίποτα δεν πρόκειται να μας σταματήσει!”

Πρόταση και αιχμές

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εργοτέλη με τοποθέτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αποκάλυψε ότι έκανε πρόταση στον Ρομάνο αλλά ο παίκτης αρνήθηκε επειδή έχει κλείσει σε άλλη ομάδα (σ.σ. Απόλλωνας) ενώ χωρίς να κατονομάζει άφησε αιχμές για τον Σταύρο Λαμπράκη που κατέληξε στον ΟΦΗ. Στην τοποθέτηση του ο κ. Βρέντζος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ο Ντιέγκο μʼ ευχαρίστησε πολύ για την πρόταση, αλλά μου είπε ότι έχει ήδη συμφωνήσει με κάποια ομάδα και μάλιστα με χρήματα που δεν μπορούν να του προσφέρουν άλλοι στη συγκεκριμένη φάση. Τον ρώτησα αν είναι ο ΟΦΗ, λόγω των φημών που κυκλοφορούν (άλλωστε ο Συμπολίτης «ψωνίζει» από το Μαρτινέγκο τους τελευταίους μήνες) και μου απάντησε ότι δεν θα πήγαινε ποτέ εκεί διότι σέβεται ορισμένα πράγματα.

Μου είπε επίσης ότι τʼ όνειρο του είναι να οδηγήσει και να κλείσει την καριέρα του με τον Εργοτέλη στην Super League, οπότε δώσαμε ραντεβού του χρόνου τέτοιο καιρό.

Αυτός είναι ο Ντιέγκο Ρομάνο, ο μεγάλος Αρχηγός! Αυτοί είναι οι πραγματικοί Εργοτελίτες, αυτοί που σέβονται κι αγαπάνε πραγματικά την ομάδα που τους ανέδειξε.

Ο νέος Εργοτέλης θέλει και χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους, χαρακτήρες κι αξίες. Οι υπόλοιποι στο καλό και να (μην) μας γράφουν…”.

“Είχαμε συμφωνήσει”

Μιλώντας χθες στην “Π” ο κ. Βρέντζος εξήγησε γιατί άφησε αιχμές κατά του Λαμπράκη λέγοντας ότι είχαν συμφωνήσει: “Είμαι πικραμένος από την στάση του Λαμπράκη. Είχαμε συμφωνήσει να έρθει στον Εργοτέλη και το μόνο που έμενε είναι αν θα ερχόταν ως προπονητής όπως ήθελε ο ίδιος ή ως τιμ μάνατζερ όπως θέλαμε εμείς”. Mε τοποθέτησή του στο facebook πρόσθεσε ότι η πόρτα του Εργοτέλη έκλεισε για τον Λαμπράκη.