Δύο χρόνια πίκρας ήταν αρκετά για τον ΠΟΑ που επανήλθε με εντυπωσιακό τρόπο στο μονοπάτι των επιτυχιών, στηριζόμενος σχεδόν αποκλειστικά στα δικά του παιδιά που θα έχουν την ευκαιρία τη νέα περίοδο στη Γʼ Εθνική να δείξουν πραγματικά τι αξίζουν. Παιδιά που βούρκωσαν στο φάσμα του υποβιβασμού αλλά πήραν το αίμα τους πίσω, γράφοντας τα ονόματά τους στο βιβλίο επιτυχιών του συλλόγου.

Για να σταθεί ωστόσο ξανά στα πόδια του ο ΠΟΑ γερός και δυνατός χρειάστηκε την υπερπολύτιμη συμβολή και των έμπειρων στελεχών του.

Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν αλλά ένα παραπάνω στην καθοριστική διαδικασία των μπαράζ, το δίδυμο των Μανόλη Ρουμπάκη και Τάσου Τριανταφύλλου αποδείχθηκε απροσπέλαστο για τους αντιπάλους.

Ο Ρουμπάκης σε ρόλο δημιουργού και ο Τριανταφύλλου σε αυτόν του εκτελεστή, οδήγησαν με ασφάλεια τους “πράσινους” στην κατάκτηση του άτυπου Παγκρήτιου τίτλου και στην επιστροφή στις Εθνικές κατηγορίες.

“Ήταν ένας στόχος δύο ετών και είναι πολύ σημαντικό για μένα που βοήθησα την ομάδα που με ανέδειξε να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει”, δηλώνει στην “Π” ο Μανόλης Ρουμπάκης που μόνο την εικόνα ενός 37χρονου δεν έδινε εντός αγωνιστικού χώρου.

Από τα πόδια του ξεκινούσαν οι περισσότερες καλές ενέργειες της ομάδας του με συνολικό απολογισμό ένα γκολ, τρία κερδισμένα πέναλτι και τρεις ασίστ.

Τι άλλαξε όμως στην ομάδα μετά τα τρία πρώτα ματς χωρίς νίκη για να έρθει στο φινάλε όχι απλά η άνοδος αλλά και η πρωτιά;

“Πραγματικά δεν άλλαξε τίποτα. Απλά μας πείσμωσε η ήττα από τον Άρη ειδικά έτσι όπως σημειώθηκε και μας έκανε να πιστέψουμε πιο πολύ στους εαυτούς μας. Νομίζω ότι και στα 6 παιχνίδια παρουσιάσαμε ένα σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο και δίκαια τερματίσαμε πρώτοι” επισημαίνει ο Ρουμπάκης και κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που ήταν μεγάλη σε διάρκεια και ιδιαιτέρως απαιτητική:

“Ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά, αν και στο πρώτο μισό της την κάναμε να φαίνεται εύκολη.

Επί της ουσίας όμως δεν ισχύει αυτό γιατί αντιμετωπίσαμε ομάδες με ιστορία και με κόσμο. Αποδείξαμε ότι δίκαια πήραμε τον τίτλο στο Ηράκλειο και μετά τελειώσαμε τη δουλειά στα μπαράζ», τονίζει ο έμπειρος άσος του ΠΟΑ που αφιερώνει την άνοδο στο σωματείο και στην οικογένειά του που τον στηρίζει. Όσο για το μέλλον, είναι πολύ πιθανό ο Ρουμπάκης να παρατείνει την καριέρα του βοηθώντας με την πείρα του την αγαπημένη του ομάδα στη Γʼ Εθνική.

«Η πρώτη μου σκέψη είναι να συνεχίσω και τη νέα χρονιά αλλά είναι νωρίς ακόμα για να το πω με βεβαιότητα.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας αλλά πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Εκτός από τον Ρουμπάκη, στον ΠΟΑ αναμένεται να συνεχίσει και ο Βασίλης Κρασανάκης όπως ουσιαστικά προανήγγειλε με δηλώσεις του στον Athletic Radio ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Καλέμπουμπας:

“Η πορεία της ομάδας δικαιώνει την επιλογή που κάναμε.

Νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα να μη συνεχίσουμε μαζί. Θα συζητήσουμε αλλά πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα στη μεταξύ μας συνεργασία”, τόνισε ο διοικητικός ηγέτης του ΠΟΑ και δεν έκρυψε το βασικό συστατικό της επιτυχίας: «Πάντα προσπαθούμε να λειτουργούμε με παιδιά που είναι εντός της φιλοσοφίας μας. Το 80% των παιδιών που βρίσκονται στο ρόστερ είναι συνυφασμένα με το Ατσαλένιο, με εξαίρεση τον Χατζημηνά και τον Πετρά που ταίριαξαν κι αυτοί απόλυτα. Όλοι μαζί μπόρεσαν κι έφτιαξαν ένα καλό σύνολο».

Τέλος, για το πώς πρέπει ο ΠΟΑ να οργανωθεί εν όψει Γʼ Εθνικής, ο κ. Καλέμπουμπας είπε:

“Έχουμε εμπειρία από την Γʼ Εθνική και με τα δεδομένα που επικρατούν είναι η κατηγορία που μας ταιριάζει. Αν παραμείνει έτσι ο όμιλος και υποβιβάζονται επτά ομάδες, τότε θα πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμό προκειμένου να σωθείς. Θεωρώ όμως ότι με κάποιες προσθήκες που θέλουμε να κάνουμε, τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα”.

• Συγχαρητήριες επιστολές για την άνοδο του ΠΟΑ έστειλαν επίσης ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού της Περιφέρειας κ. Συριγωνάκης, ο Ηρόδοτος, ο ΠΑΟ Κρουσώνα, ο Ζαρός και ο Πήγασος.