Η συνέχιση της συνεργασίας με την ΑΝΕΚ-Super Fast Ferries, - “για πάντα θα είμαστε κοντά στο κρητικό μπάσκετ”, είπε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος διοίκησης της εταιρείας κ. Σαλβαράκης - και το γεγονός ότι η Ένωση μετά από 4 χρόνια προσπαθειών δεν οφείλει σε κανένα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής επαναληπτικής Γενιkής Συνέλευσης των μελών της Ένωσης Καλαθοσφαιριkών Σωματείων Κρήτης για ανάδειξη νέας διοίκησης.

Στο ενιαίο ψηφοδέλτιο αντιπολίτευση ως γνωστόν δεν υπήρξε, μόνο ανανέωση μελών, κι έτσι ο Μπάμπης Μαρκάκης συνεχίζει για δεύτερο (4 χρόνια) συνεχόμενη θητεία.

Ο κ. Σαλβαράκης, λοιπόν, τόνισε ότι “η συνεργασία της κρητικής ναυτιλιακής εταιρείας με την ΕΚΑΣΚ θα συνεχιστεί και εύχομαι να δούμε μια ακόμα ομάδα στην Α1” και παρέδωσε το κύπελλο του πρωταθλητή ανδρών Κρήτης στον πρόεδρο της Ακαδημίας Ρεθύμνου κ. Λαδάκη. Στην Γ. Συνέλευση που ακολούθησε παρόντα ήταν 16 από τα 26 εγγεγραμμένα σωματεία(!). Δηλαδή ΑΓΟΡ, Αναγέννηση, Ανδρογέας, Δειλινό, Αρκάδι, Γιούχτας, Χάνδακας, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Κύδωνας, Ιεράπετρα, ΟΦΗ, Πεδιάδα, Ακ. Ρεθύμνου, ΟΑΧ και Ηράκλειο όπως κατεγράφηκαν από τον πρόεδρο της Γ.Σ. κ.κ. Καμπακά (πρόεδρο), Ανυφαντάκη (Γραμματέας). Ο πρόεδρος κ. Μαρκάκης κάνοντας έναν απολογισμό 4ετίας είπε: "Ζητάμε την βοήθεια των σωματείων για να βοηθήσουμε το μπάσκετ. Μέσα στα τελευταία χρόνια έχουμε αναλάβει και έχουμε ολοκληρώσει επιτυχώς πολλές διοργανώσεις καταφέροντας ταυτόχρονα να ξεπληρώσουμε όλα τα χρωστούμενα που υπήρχαν στο ταμείο από παλαιότερα. Πλέον ετοιμάζουμε τη σχολή Βʼ Κατηγορίας, πιστεύουμε πως έτσι το μπάσκετ να βοηθηθεί, καλούμε όλα τα σωματεία να ενημερώσουν τους προπονητές τους που δεν έχουν το δίπλωμα να το πάρουν. Θέλουμε βοήθεια από τα σωματεία, χρειάζεται ομαδική δουλειά, όιτι θέλετε η ΕΚΑΣΚ είναι εδώ”.

Αναλυτικά στοιχεία του διοικητικού απολογισμού παρουσίασε ο κ. Γιαννουλάκης σημειώνοντας ότι έγιναν φέτος 700 αγώνες με μείωση να υπάρχει μόνο στις κατηγορίες Π/Κ και Π/Π(!) και πρωταθλήτριες Κρήτης σε 4 αγωνιστικές κατηγορίες υποδομών να προκρίνονται στις 6 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Τον οικονομικό απολογισμό έκανε ο κ. Καρλής τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν πλέον οφειλές και στο ταμείο βρίσκονται 4.948,89 ευρώ.

Όσον αφορά το αναπτυξιακό ο κ. Καλαϊτζάκης τόνισε ότι:

“στόχος της προσπάθειας ήταν να μπει και πάλι η Κρήτη στο μπασκετικό χάρτη της χώρας στις μικρές ηλικίες, να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν τα ταλέντα του νησιού και να πάρουν τις ευκαιρίες που τους αξίζουν για να δοκιμάσουν την τύχη τους σε υψηλότερο επίπεδο και στις Εθνικές ομάδες” και σημείωσε: “Αφιλοκερδώς το αναπτυξιακό πρόγραμμα ξεκίνησε με προπονητή υπεύθυνο τον Γιώργο Μακράκη και συνεχίζεται με τον Στέλιο Καρκανάκη στα αγόρια και τον Αλέξη Χριστοδούλου στα κορίτσια. Σημαντική συνεισφορά στην όλη προσπάθεια έχουν και οι νομαρχιακοί προπονητές που προπονούν τακτικά επίλεκτα παιδιά και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης”.

Στις εκλογές που ακολούθησαν πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής ήταν ο κ. Ξυλάκης (Κύδων) και μέλη οι κ.κ. Βογιάκης (Δειλινά), Λαδάκη (Ακ. Ρεθύμνου).