Του Κώστα Μπογδανίδη

Μια ξεχωριστή όσο και αναπάντεχη διάκριση για ένα Κρητικόπουλο, που τελειώνει φέτος τις σπουδές του στην Ιταλία του, επεφύλαξε το Πανεπιστήμιό του! Το πανεπιστημιακό ίδρυμα- από τα πιο φημισμένα στην Ιταλία- τον επέλεξε για τη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια που ξεκινά εντός κι εκτός χώρας!

Ο Άγγελος Μαραβελάκης, από το Καστέλλι του Ηρακλείου, βρίσκεται τα τελευταία 5 χρόνια στο Ουρμπίνο της Ιταλίας ,όπου σπουδάζει Φαρμακευτική και μέχρι τέλος του χρόνου παίρνει το πτυχίο του. Πριν λίγες ημέρες τον…βρήκε η αναπάντεχη καλή είδηση!

“Θέλουμε να συμμετέχεις στη διαφημιστική καμπάνια του Πανεπιστημίου μας!” του είπαν και τον ενημέρωσαν ότι από τους 18.000 φοιτητές της πανεπιστημιούπολης επελέγησαν 5 Ιταλοί κι εκείνος, ένας Έλληνας!

“Είσαι σε ένα από τα πιο σημαντικά Πανεπιστήμια, ξένος φοιτητής και να επιλέγεσαι να το…διαφημίσεις δεν είναι λίγο! Ήταν μια αναπάντεχη εξέλιξη για μένα, δεν μπορούσα καν να το φανταστώ” λέει στην Π –μιλώντας μέσω skype- ο Άγγελος Μαραβελάκης.

“Είναι μια μεγάλη καμπάνια που κάνουν εδώ στην Ιταλία και είναι τιμή μου να είμαι εκπρόσωπος της χώρας μου, γιατί είμαι ο μόνος Έλληνας σε αυτή τη διαφημιστική καμπάνια. Ολοι οι άλλοι είναι Ιταλοί. Είναι τιμή να διαφημιζω ένα πανεπιστήμιο που με βάση τις στατιστικές και ιδιαίτερα το τμήμα Φαρμακευτικής είναι το καλύτερο σε ολόκληρη την Ιταλία αυτή τη στιγμή!” αναφέρει ο Άγγελος Μαραβελάκης που προσοπαθεί να εξηγήσει το πως επελέγη ο ίδιος.

“Κοιτάξτε, είναι αλήθεια ότι προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν συνεπής στις σπουδές μου. Εχω κάνει εργασίες με καθηγητές μου και είμαι θα έλεγα ενεργός φοιτητής. Συμμετέχω σε αθλητικές δραστηριότητες, σε μουσικές εκδηλώσεις. Κι ασχολούμαι και με τα καλλιτεχνικά από μικρός -γιατί για μένα τέχνη και επιστήμη πάνε πακέτο- με συμμετοχή στο x-factor σε ηλικία 16 ετών, συμμετοχή στο international festival εδώ στο Ουρμπινο, με την κατάκτηση του πρώτου βραβείου στο τραγούδι εδώ σε έναν διαγωνισμό πάλι στο Ουρμπινο που λέγεται artisti allo sbaraglio και πολλά αλλα. Η επιλογή των προσώπων για την διαφημιστική καμπάνια του Πανεπιστημίου έγινε μετά απο αποφαση της επιτροπης του πανεπιστημιου Carlo Bo.”!

“Το Πανεπιστήμιο πάντως προσπαθεί να κερδίσει ακόμη περισσότερο σε φήμη. Πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο που φιλοξενεί φοιτητές από διάφορες χώρες αλλά και σπουδαίους καθηγητές οπως... Ζαντάκ όπως τον φωνάζουν, διοτι με τις έρευνες του η επιστήμη κατάφερε να φτάσει στην δημιουργία του ομώνυμου φαρμάκου. Αυτοί και άλλοι πολλοι ήταν οι λόγοι που η συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια έχει πάρει τέτοια έκταση” αναφέρει και καταλήγει:

“Ανεξάρτητα από αυτά, για μένα είναι μεγάλη τιμή και για την ισχυρή ελληνική φοιτητική κοινότητα. Έχουμε όμως, φανταστείτε, από όλο τον κόσμο φοιτητές. Αμερικάνους, Κινέζους, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το ότι επελέγην εγώ, το θεωρώ μεγάλη τιμή!”.

Και το πιο εντυπωσιακό; Οι Ιταλοί του ζήτησαν να κάνει και ένα…βίντεο κλιπ για το Πανεπιστήμιο , αλλά και για την πόλη τους! Κάτι που τον αγχώνει ακόμη περισσότερο, αλλά ετοιμάζεται!

“Μαζί με το πτυχίο όλα αυτά” λέει! Και για το τέλος του χρόνου ετοιμάζει βαλίτσες για Ελλάδα, αλλά τον βλέπω να ξαναγυρνά…στην Ιταλία. Οι δουλειές ανοίγουν εκεί για τους καλύτερους!