Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Δεκάδες φορείς και κάτοικοι της Ιεράπετρας κατέκλεισαν χθες για περίπου 6 ώρες την ΔΥΠΕ Κρήτης ζητώντας έργα και όχι υποσχέσεις για την ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό ενώ υπήρξαν πολλές στιγμές έντασης. Η διοικήτρια της ΔΥΠΕ Ελένη Μαυρομμάτη τους διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν προσλήψεις γιατρών ενώ υπήρξε η δέσμευση ότι στις 13 Ιουνίου θα επισκεφθεί το νοσοκομείο τους ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολλάκης. Παρόντες μεταξύ άλλων στην πολύωρη σύσκεψη στη ΔΥΠΕ, ήταν και ο μητροπολίτης κ.κ. Ευγένιος αλλά και ο δήμαρχος Ιεράπετρας, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, πολίτες κ.ά. οι οποίοι για μια ακόμη φορά συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και αναχώρησαν για το Ηράκλειο διεκδικώντας μια καλύτερη περίθαλψη για τους κατοίκους της περιοχής.

Τόσο η κα Μαυρομμάτη όσο και ο υποδιοικητής της ΔΥΠΕ Στέλιος Δημητρακόπουλος, ενημέρωσαν τους διαμαρτυρόμενους αναφορικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων γιατρών και λοιπού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου.

Οπως επισημάνθηκε, μέσα στις επόμενες μέρες αναλαμβάνει υπηρεσία επικουρικός γιατρός με ειδικότητα παθολόγου για 3 χρόνια. Η σύμβαση του ειδικού γιατρού ειδικότητας χειρουργικής παρατάθηκε έως τον Μάρτιο του 2017 ενώ εγκρίθηκε η πρόσληψη τρίτου επικουρικού γιατρού που έχει την ειδικότητα του παιδιάτρου.

Ακόμη εγκρίθηκε η προκήρυξη 4 θέσεων ιατρικής βιοπαθολογίας, καρδιολογίας, αναισθησιολογίας και χειρουργικής ενώ 1 θέση πνευμονολογίας και 1 θέση οδοντιατρικής μετατρέπονται σε 2 μόνιμες θέσεις παθολόγων.

Προβλέπονται ακόμη προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμακοποιών, διοικητικού προσωπικού κ.ά.

Όπως επεσήμανε η κα Μαυρομμάτη, για όλα τα παραπάνω η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης δεσμεύεται να ασκήσει πιέσεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την ταχύτερη υλοποίησή τους. Όλα τα αιτήματα της συνάντησης, αναφορικά με την λειτουργία, στελέχωση και διοικητική οργάνωση του ΓΝ -ΚΥ Ιεράπετρας μεταφέρθηκαν από την 7η ΥΠΕ Κρήτης αρμοδίως στο Υπουργείο Υγείας. Επίσης όπως ενημέρωσε η διοικήτρια, τα θέματα που αφορούν στο ΓΝ –ΚΥ Ιεράπετρας και ετέθησαν από τους φορείς και τους πολίτες, θα συζητηθούν σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Διοίκησης της ΥΠΕ και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Στον... κτηνίατρο για ράμματα

Σε... κτηνίατρο της περιοχής απευθύνονται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης κάτοικοι της Ιεράπετρας που χρειάζονται ιατρική βοήθεια και δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν σε νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ή του Ηρακλείου.

Οπως είπε ο κτηνίατρος Μιχάλης Σπυριδάκης, ο οποίος λειτουργεί το κτηνιατρείο του στην Ιεράπετρα, έχει συμβεί νʼ αφαιρέσει ράμματα, νʼ αλλάξει γάζες ασθενών αλλά και φλεβοκαθετήρες.