
Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο πρώην δήμαρχος Νέας Αλικαρνασσού, Βαγγέλης Σισαμάκης, και 18 ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι για τη γνωστή υπόθεση της οδού Σεφέρη. Το δικαστήριο, αν και δέχθηκε ότι όλοι μαζί πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην υλοποίηση του έργου χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες, δεν πείστηκε, όπως ειπώθηκε, ότι σκοπός τους ήταν να ωφελήσουν τον οποιονδήποτε ιδιοκτήτη παρόδιου ακινήτου, όπως ήταν το κατηγορητήριο. Σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι αναζητούσαν την πιο επωφελή λύση για την περιοχή και την τοπική κοινωνία και ως εκ τούτου πρέπει να κηρυχθούν όλοι αθώοι.
Νωρίτερα στην πρότασή της, η εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την ενοχή τριών εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του πρώην δημάρχου, του τότε προέδρου του δημοτικού συμβουλίου καθώς και του τότε αντιδημάρχου Tεχνικών Υπηρεσιών.
Ο συνήγορος υπεράσπισης των 19, Νίκος Παπαδαντωνάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο, όπως είπε, έθεσε στη σωστή τους διάσταση τα πραγματικά περιστατικά, αναγνωρίζοντας ότι μοναδικός γνώμονας για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου ήταν το καλό και το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

