Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται στον Εργοτέλη οι διοικητικές ζυμώσεις, αν και τα σύννεφα ως προς το μέλλον της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες ολοένα και πυκνώνουν.

Οι εκτιμήσεις από την Ομοσπονδία είναι πως τα χρέη θα συνεχίσουν να βαραίνουν τον σύλλογο όταν αυτός επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ μέσω της υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα, η παραμονή στη Γʼ Εθνική θα είναι υποχρεωτική για δύο χρόνια.

Επιπλέον θα ισχύσουν οι -6 βαθμοί την πρώτη σεζόν, θα επιβληθεί πρόστιμο 50.000 ευρώ, αλλά κυρίως όταν επιστρέψει ο Εργοτέλης στις επαγγελματικές κατηγορίες, θα “κληρονομήσει” το 50% των χρεών που έχει τώρα η ΠΑΕ. Παράλληλα, οι μέτοχοι του Δ.Σ. δεν θα έχουν δικαίωμα για 5 χρόνια να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο (μέχρι τώρα ο Ερασιτέχνης το έχει πληροφορηθεί προφορικά και δεν έχει κανένα επίσημο χαρτί στα χέρια του), τότε ο Εργοτέλης δεν θα ξεφύγει από τα χρέη του και αυτό θα επηρεάσει τους επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Επίσης, κάποιοι από αυτούς που ήδη είχαν εμπλακεί διοικητικά στους «κιτρινόμαυρους», δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη νέα ΠΑΕ.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται πάντα και η λύση στήριξης των Νέων Εργοτέλη, προκειμένου να ανέβει αυτή η ομάδα στη Βʼ Εθνική μέσα σε λίγα χρόνια, απαλλαγμένη από χρέη. Αν και δε λείπουν οι απόψεις περί … νόθευσης της ιστορίας του συλλόγου, η ουσία είναι ότι οι Νέοι Εργοτέλη αποτελούν θυγατρική του συλλόγου, με τις ίδιες αρχές και καταβολές. Εξάλλου αρκετές ομάδες (Ηρακλής, Πανιώνιος, Κέρκυρα, Καβάλα) επέλεξαν έναν παρόμοιο ή ακόμα πιο συζητήσιμο δρόμο για να επιστρέψουν καθαρές…

Τον τελευταίο λόγο για την επόμενη μέρα τον έχει φυσικά ο Ερασιτέχνης, ο οποίος θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η πίτα των παλαιμάχων

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Παλαιμάχων Εργοτέλη «Μανόλης Σταυρουλάκης» στο κέντρο διασκέδασης “Γεύσεις και αρώματα της Μαρίας” στις Βασιλιές, όπου έκοψε την πίτα του.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον Εργοτέλη οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Δημήτρης Τζαμούσης και Γιώργος Καλογιαννάκης καθώς και οι διοικητικοί παράγοντες Βαγγέλης Γιαννουλάκης (πρόεδρος του Ερασιτέχνη) και Νίκος Τζώρτζογλου.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ζεστό με τους παλαιμάχους αλλά και τα τιμώμενα πρόσωπα να εύχονται να ξαναμπεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα ο Εργοτέλης στο σωστό δρόμο και να χαρίζει ευχάριστες στιγμές στους φίλους του.