Του Θάνου Περβολαράκη

Άτομα υπεράνω πάσης υποψίας συνελήφθησαν σε έρευνες που έκανε η Αστυνομία σε δύο σπίτια στο Ηράκλειο, λίγες ώρες πριν από το rave party που είχε διαφημιστεί μέσω διαδικτύου σε έναν κλειστό κύκλο συμμετεχόντων και περιλάμβανε εκτός από τη χρήση ναρκωτικών και… σεξουαλικές συνευρέσεις. Εκ των διοργανωτών ήταν ο γιος γνωστού επιχειρηματία ηλικίας 41 ετών, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και μια υπάλληλος, η οποία εργάζεται σε κοινωνική μονάδα της δυτικής Κρήτης.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν ενημερωθεί ημέρες πριν για τη διεξαγωγή του πάρτι και παρακολουθούσαν διακριτικά τους διοργανωτές, με αποτέλεσμα προχθές το απόγευμα να κάνουν έφοδο στα σπίτια δύο εκ των διοργανωτών. Πρόκειται για τον 41χρονο γιο του γνωστού επιχειρηματία και έναν 31χρονο φίλο του στα σπίτια των οποίων βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Στο σπίτι μάλιστα του πρώτου, οι αστυνομικοί βρήκαν την εργαζόμενη στην κοινωνική δομή με το σύζυγό της, σε άσχημη κατάσταση από τη χρήση ναρκωτικών, οι οποίοι και όπως έλεγαν αστυνομικοί ήρθαν από τα Χανιά για το λόγο αυτό.

Από τις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν 486,1 γραμμάρια κάνναβης,δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητα κεταμίνης, μια αυτοσχέδια συσκευασία η οποία περιείχε 126 γραμμάρια λευκής σκόνης άγνωστης σύστασης για τη νόθευση ναρκωτικών ουσιών, εφτά αυτοσχέδια τσιγάρα τα οποία περιείχαν κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, δύο ημερολόγια με ιδιόχειρες σημειώσεις ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και ονομάτων, τρεις τρίφτες κάνναβης, ένα κυνηγετικό όπλο και 170 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από την διενεργηθείσα προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας ο 41χρονος και ο 31χρονος ήταν διοργανωτές εκδήλωσης και οι ναρκωτικές ουσίες θα διοχετεύονταν στους προσκεκλημένους.