Του

Θάνου ΠερβολαράκηΣτιγμές αγωνίας έζησαν δύο ηλικιωμένοι πριν από λίγες ημέρες όταν ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ληστή, ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι τους και αφού τους απείλησε κατάφερε να πάρει τις οικονομίες που είχαν.

Η ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο χωριό Αβδού του δήμου Χερσονήσου. Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής προκύπτει ότι ο δράστης στην βιασύνη του επάνω, άφησε πίσω του ένα αντικείμενο, το οποίο είναι πιθανό να έχει το γενετικό του υλικό, όχι όμως και το αποτύπωμά του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φορούσε γάντια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στο σπίτι όπου σημειώθηκε η εισβολή του ληστή, μένει ένας ηλικιωμένος και η υπερήλικη μητέρα του. Και οι δύο κοιμόντουσαν όταν ο δράστης μπήκε στο εσωτερικό της οικίας, παραβιάζοντας ένα ανασφάλιστο παράθυρο. Από τα στοιχεία που έδωσε το θύμα, προκύπτει ότι ο νεαρός δράστης κατάφερε να μπει τα ξημερώματα του Σαββάτου, χρησιμοποιώντας για να παραβιάσει το παράθυρο ένα κατσαβίδι. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το κατσαβίδι άφησε πίσω του φεύγοντας, το οποίο και βρήκαν οι αστυνομικοί από τη Χερσόνησο οι οποίοι κι ερεύνησαν το χώρο και στη συνέχεια το έστειλαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας για να αναζητηθούν σε αυτό στοιχεία του ληστή.

Γιος και μητέρα άκουσαν το θόρυβο που έκανε ο «ποντικός» και σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους για να δουν τι συμβαίνει. Αστυνομικοί που ρωτήθηκαν για τη συμπεριφορά του ληστή ως προς τα θύματά του, μας είπαν ότι δεν άσκησε σε βάρος τους σωματική βία, ωστόσο τα απείλησε για να του αποκαλύψουν που βρίσκονται τα χρήματά τους. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν να του πουν που έχουν τα χρήματα, αυτός τους είπε ότι θα τους κάνει κακό. Τελικώς, αφού έψαξε το σπίτι κατάφερε να βρει το πορτοφόλι του ηλικιωμένου, το οποίο κατά πληροφορίες, περιείχε 1000 ευρώ.

Ο ληστής τους απείλησε φεύγοντας λέγοντάς τους να μην καλέσουν την Αστυνομία. Λίγες ώρες μετά οι ηλικιωμένοι αφού ενημέρωσαν τους συγγενείς και τους συγχωριανούς τους για την περιπέτειά τους, στη συνέχεια τηλεφώνησαν στην Αστυνομία.

Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ πιστεύουν ότι ο ληστής το πιθανότερο είναι να γνώριζε τα θύματά του , να τα είχε «βάλει» στο μάτι και να περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να τους «επισκεφθεί»

Η ληστεία πάντως στο Αβδού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων που παραμένουν ανεξιχνίαστες, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στα αποτελέσματα των πειστηρίων που έχουν σταλεί στη ΔΕΕ, όπως λένε αξιωματικοί της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.