
Τζιπ του ουγγρικού στρατού, στα οποία είναι εγκατεστημένα πολυβόλα, έσπευσαν χθες βράδυ κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, προκειμένου νʼ απωθήσουν τους πρόσφυγες που κατάφεραν να σπάσουν το φράχτη αργά το μεσημέρι με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια.
Δεκάδες μετανάστες κατάφεραν κατά τη διάρκεια συμπλοκών να σπάσουν τον κλοιό των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της Ουγγαρίας και να διεισδύσουν στην ουγγρική επικράτεια από τη Σερβία, στο συνοριακό σταθμό Ρόζκε, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Είκοσι Ούγγροι αστυνομικοί και δύο παιδιά τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία αφού μια ομάδα μεταναστών επιχείρησε να παραβιάσει τα σύνορα όπως γνωστοποίησε ο σύμβουλος ασφαλείας του πρωθυπουργού της χώρας.
Η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, χημικών και κανονιών νερού για να εμποδίσει την προσπάθεια των μεταναστών.
Οι αρχές της Ουγγαρίας δήλωσαν ότι το πλήθος από την πλευρά της Σερβίας έγινε επιθετικό γύρω στις 3 το μεσημέρι και άρχισε να πετά μπουκάλια, πέτρες και ξύλα προς την ουγγρική πλευρά. Στο σημείο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εμφανίστηκαν και άνδρες των ειδικών δυνάμεων οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση.
Τα επεισόδια ακολούθησαν την απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει από χθες τα σύνορά της με την Σερβία, εγκλωβίζοντας χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται εκεί.

