«Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι "σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί", ισοδυναμεί με ομολογία πρόθεσης για συγκυβέρνηση όχι μόνο με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και το νεοφιλελεύθερο Ποτάμι, αλλά εάν χρειαστεί και με τη ΝΔ» σχολίασε η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
«Την ίδια ώρα, μόνο ως απώλεια επαφής με τη μνημονιακή πραγματικότητα, για την οποία πλέον είναι συνυπεύθυνος, μπορεί να χαρακτηριστούν οι αναφορές σε "αναπτυξιακό σοκ" και "μείωση της ανεργίας" εν μέσω μνημονίου. Όσο για την απαξιωτική αναφορά σε "δρόμους της δραχμής" που "δεν δίνουν λύση", δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε την κοινωνική καταστροφή στην οποία οδήγησε ήδη το πάση θυσία ευρώ» συμπληρώνει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
«Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας καλό θα κάνει να μην παρουσιάζει ως "σκληρό αγώνα" τη συνεχή υποχωρητικότητα και τη συμμόρφωση με τους δανειστές, ιδίως όταν καλείται να λογοδοτήσει για το πώς εγκατέλειψε τα οράματα ενός λαού που έδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται, όπως ακριβώς το έπραξε στις 5 Ιούλη με το υπερήφανο και μεγαλειώδες ΟΧΙ» καταλήγει.
Σε ντιμπέιτ τον προσκαλεί η Ζωή
Σε ντιμπέιτ προσκάλεσε στο μεταξύ χθες τον Αλέξη Τσίπρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να εξηγήσει τι πραγματικά πέτυχε στη διαπραγμάτευση.
«Τον άκουσα κατάπληκτη να λέει ότι πετύχαμε. Τι πετύχαμε; Δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το χρέος. Αν τολμάει, ας έρθει να κάτσει απέναντί μου» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στον Αλφα.
Η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον τέως πρωθυπουργό λέγοντας πως «σ' αυτές τις εκλογές δεν συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, τον διέλυσε ο πρόεδρός του». Ενώ τόνισε πως την αριστερή κυβέρνηση «την έριξε το Μαξίμου, όταν καρατόμησε τους κυβερνητικούς υπουργούς που είχαν καταψηφίσει το μνημόνιο».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι εκλογές είναι σχεδιασμένες για να «εκκαθαρίσουν» την Αριστερά και πως η Λαϊκή Ενότητα «είναι μία υπό διαμόρφωση προσπάθεια για να κάνουμε αυτό που κάποτε δεσμευτήκαμε, αλλά κάποιοι το ξέχασαν».
Η πρόεδρος της διαλυθείσης Βουλής επιτέθηκε και κατά των πρώην υπουργών Δραγασάκη-Τσακαλώτου. «Υπήρχαν στελέχη με πρώτο τον κ. Δραγασάκη, ο οποίος δεν έχει αναλάβει ευθύνη για το πρόγραμμα που δεν εφαρμόστηκε ούτε έδωσε ποτέ εξηγήσεις. Όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος».
Η κα Κωνσταντοπούλου κατονόμασε επιπλέον ως υποκινητές των επιθέσεων εναντίον της τον Νίκο Παππά, τέως υπουργό Επικρατείας και τον πατέρα του Στέλιο. “Πίσω από όλες της επιθέσεις που δέχτηκα βρίσκονται άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα” κατονομάζοντας τους προαναφερθέντες και πρόσθεσε: «Εγώ εμπιστευόμουν τον Αλέξη Τσίπρα, που μου έλεγε πως δεν υιοθετεί αυτές τις επιθέσεις». Υποστήριξε τέλος ότι ο τέως πρωθυπουργός «ποτέ δεν με κατσάδιασε, γιατί δεν είχαμε τέτοια σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντοτε τους έλεγα πως τέτοιου είδους επιθέσεις στοχεύουν συνολικά».
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κλιμάκωσε την επίθεσή της κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υποστήριξε ότι η στάση που κράτησε ήταν «εξευτελιστική». «Του ζήτησα να πάψει την αντιθεσμική συμπεριφορά εναντίον μου, μέσω κύκλων. Αν δεν ήταν πολιτικός, θα ήταν κωμικός. Δεν είχε το θεσμικό θάρρος να διαβιβάσει στους ομολόγους του την επιστολή που τους είχα ζητήσει.Αλλά κανόνιζε με τον κ. Γιούνκερ και τους δανειστές... εκλογές» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

