Εθνικό διάλογο και συναίνεση ζήτησε ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος βρέθηκε σε Ρέθυμνο και Χανιά και είχε συναντήσεις με φορείς και στελέχη του κόμματος.

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με λόγια και με μοναξιά. Μόνο με διάλογο, συναίνεση και κοινή προσπάθεια» τόνισε κι έκανε λόγο για νίκη του κόμματος, που στόχο έχει -όπως είπε- την αναγέννηση της χώρας με τη βοήθεια των δημιουργικών ανθρώπων και όλων όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική. Κύριο μέλημα της ΝΔ είναι να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης της Πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της περιφέρειας, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι τους είναι επί της ουσίας οι γνώστες των προβλημάτων και εκείνοι που μπορούν να υποδείξουν τις λύσεις και να προτείνουν τις αλλαγές προς το καλύτερο, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης που στο Ηρακλειο είχε επαφές με τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Ο κ.Αρναουτάκης ζήτησε τη διασφάλιση των χρηματοδοτήσεων για τα έργα υποδομής και ανάπτυξης της Κρήτης, την ανάγκη για αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση στις Περιφέρειες – Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και την συστράτευση και αλληλεγγύη όλων, φορέων και πολιτών. Ο πρόεδρος της «Ν.Δ.» συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος του επισκέφτηκαν σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχαν συζήτηση με τον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχες για θέματα τοπικής ανάπτυξης, ενώ ακολούθησε και συνάντηση με δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Ο κ. Μεϊμαράκης συμμερίστηκε την αγωνία που εκφράστηκε από όλους τους συμμετέχοντες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δηλώνοντας στήριξη στην Περιφέρεια, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πάντως κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους δημάρχους του νομού Ρεθύμνου, τους ζήτησε συγνώμη για όλα όσα δεν έκαναν ως κόμμα και ως κυβέρνηση, όταν μπορούσαν, υποσχόμενος όμως ότι χωρίς πολλά λόγια και υποσχέσεις, χωρίς καμία διάθεση να υφαρπάξει ψήφους με ψέματα, θα δώσει άμεσες λύσεις σε ό,τι αφορά τον Βόρειο Οδικό Άξονα, τους αγροκτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς, προβλήματα στον τουρισμό, το λιμάνι του Ρεθύμνου, το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο και όλα όσα έμειναν πίσω τόσα χρόνια.

Ενότητα

Κατά την άφιξη του στα Χανιά κατέθεσε στέφανο στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι και αμέσως μετά δήλωσε: «Με σεβασμό προσέρχομαι σήμερα να καταθέσω στεφάνι στον Ελευθέριο και Σοφοκλή Βενιζέλο. Πολιτικοί οι οποίοι είχαν όραμα, συνδύασαν το ρεαλισμό και τη λογική για την υλοποίηση οράματος, μεγάλωσαν την Ελλάδα, ένωσαν τους Έλληνες και απέδειξαν ότι μπορούμε όταν έχουμε ηγέτες, ενωμένοι να αντιμετωπίσομε τις κρίσιμες περιόδους και να γράψουμε λαμπρή ιστορία. Είναι φωτεινό παράδειγμα και για σήμερα. Την κρίσιμη και δύσκολη ώρα που περνάμε μας δείχνει το δρόμο για συνεννόηση, για συζήτηση, διάλογο, συνθέσεις και αποφάσεις λογικές ρεαλιστές αλλά και με όραμα για το λαό μας και την Ελλάδα μας. Και πιστεύω ότι μπορούμε και πρέπει αυτό το φωτεινό παράδειγμα να το ακολουθήσουμε. Μεγαλουργούμε οι Ελληνες όταν είμαστε ενωμένοι και αυτή την κρίση ενωμένοι θα την περάσουμε».

«Η χώρα χρειάζεται συναίνεση, συνεργασίες, διάλογο. Και είναι αδιανόητο όταν κάποιοι δεν κουβεντιάζουν και στέλνουν μηνύματα αποκομμένης πορείας... -αυτό δείχνει αλαζονεία και εγωκεντρισμό, στοιχεία που η Νέα Δημοκρατία δεν έχει, δεν υπερασπίζεται. Αντιθέτως επιζητεί τη συνεργασία και πιστεύει πως θα είναι ο κορμός της αυριανής κυβέρνησης», ανέφερε. Αυτή η κυβέρνηση «θα προχωρήσει γρήγορα όλα όσα πήγαν πίσω τους τελευταίους 7 μήνες, και με ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό, που θα κρίνονται όχι από το χρόνο που θα χρειάζονται για να ολοκληρωθούν, αλλά από το αποτέλεσμα...», επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και προσέθεσε: «Και πρέπει να παραδεχτούμε όλοι μας πως τελικά δεν φταίνε για όλα οι Ευρωπαίοι. Πρέπει κι εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να δούμε τα λάθη μας, να αλλάξουμε τακτική. Μπορούμε να τα καταφέρουμε αν ενωθούμε, οργανωθούμε, παλέψουμε».

Από το Πέραμα, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους πολίτες να σκεφτούν σοβαρά τα κρίσιμα θέματα και προβλήματα που έχει να επιλύσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές και τους ζήτησε να μην απέχουν, να μη ρίξουν ψήφο διαμαρτυρίας, να μην προσέλθουν στις κάλπες με εκνευρισμό. «Η ψήφος διαμαρτυρίας, η αποχή και οι τιμωρητικές ψήφοι, άνοιξαν το δρόμο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να ”φεσωθεί” 90 δισ... Δεν πιστεύω ότι άξιζε να πληρώσουμε τόσο ακριβά μία τέτοια διαμαρτυρία», είπε.

Οι δήμαρχοι του Ρεθύμνου, αφού ενημέρωσαν τον κ. Μεϊμαράκη για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, επισήμαναν πως οι δήμοι κυβερνώνται από τον πατριωτισμό των αυτοδιοικητικών, των εργολάβων την ανοχή, των πολιτών την υπομονή.

«Αντέξαμε στην κρίση και προσπαθούμε ακόμη... Χρειαζόμαστε όμως τη στήριξη της Πολιτείας και τελικά να μάθει να ακούει την αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά η αντιπεριφεριάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποσχέθηκε τη στήριξη, σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτου αποτελέσματος, στους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μία σκληρή και ταυτόχρονα ρευστή καθημερινότητα, χωρίς κανείς να μπορεί να τους εγγυηθεί τίποτα. «Εγγυώμαι προσωπικά, πως στο εξής θα είμαι απόλυτα δίπλα τους, διότι γνωρίζω πολύ καλά τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου και επιτέλους πρέπει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος να μην οδηγηθούν στον αφανισμό», είπε χαρακτηριστικά.