Μετά από μια συνεδρίαση εξπρές, η Σούπερ Λίγκα προχώρησε στην επικύρωση της βαθμολογίας μόνο για τις θέσεις 1-5, γεγονός που επιτρέπει την έναρξη των πλέι οφ στην ώρα τους (20/5).

Ο Παναθηναϊκός ήταν η μοναδική ομάδα που δεν συναίνεσε με τον

Παναιτωλικό να ψηφίζει λευκό και τα Γιάννινα να απουσιάζουν.

Οι φήμες που ήθελαν τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί τον δρόμο του Παναθηναϊκού δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς και ο «δικέφαλος» του Βορρά ψήφισε υπέρ της επικύρωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις υπόλοιπες θέσεις, το Δ.Σ. δεν μπήκε καν σε διαδικασία συζήτησης, λόγω των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων κάποιων συλλόγων, όπως η Βέροια και η Κέρκυρα.

«Η διαδικασία των πλέι οφ θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα κι ελπίζουμε να γίνουν καλά παιχνίδια. Λογικό είναι να υπάρχουν κι άλλες απόψεις. Στην άποψη, όμως, του Παναθηναϊκού, δεν συμφώνησε καμία άλλη ομάδα» δήλωσε μετά το πέρας του Δ.Σ. ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Γιώργος Μποροβήλος.

Ερωτηθείς για τη θέση της Λίγκας ως προς την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», ο πρόεδρος του Αστέρα Τρ. τόνισε: “Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Τα όργανα πρέπει να τα αφήσουμε να λειτουργήσουν και να κάνουν τη δουλειά τους».

Οι «πράσινοι» σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για σήψη και διαφθορά ενώ κατακρίνουν «την διαρκή επιλογή της συντριπτικής πλειοψηφίας εντός του Συνεταιρισμού να μην θιγούν τα κακώς κείμενα».

Την πλευρά του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι «η πρόταση του Παναθηναϊκού για αναβολή έγινε για δικούς τους λόγους. Αν δεν γίνουν τα πλέι οφ, η βαθμολογία μένει ως έχει κι έτσι ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα μετά είτε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ σαν δεύτερος, είτε σαν πρώτος σε περίπτωση τιμωρίας του Ολυμπιακού».