Της Κατερίνας Μυλωνά

Δωρεάν φροντιστήριο με βάση το εκκαθαριστικό

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου σε δύο σχολεία


Δυσβάστακτο είναι το κόστος των φροντιστηρίων για τους περισσότερους, πλέον, γονείς, οι οποίοι στρέφονται στις δομές που προσφέρουν δωρεάν μαθήματα για τα παιδιά τους.

Πριν από δύο περίπου μήνες, το 3° δημοτικό διαμέρισμα και ο δήμος Ηρακλείου απηύθυναν κάλεσμα σε διευθυντές σχολείων και γονείς προκειμένου να στελεχώσουν τις τάξεις που θα ξεκινούσαν τη φετινή χρονιά.

Σε ελάχιστο χρόνο, συγκεντρώθηκαν 70 μαθητές, από οικονομικά αδύναμες οικογένειες, που βρήκαν διέξοδο στα μαθήματα που γίνονται καθημερινά, απογευματινές ώρες, στο σχολικό συγκρότημα του 9ου Γυμνασίου και 10ου Λυκείου, στα Δειλινά (οδός Ηπείρου 1).

Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος και αναμένεται να συνεχίσει τα επόμενα χρόνια αλλά και να επεκταθεί και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας Ηρακλείου, κ. Μαρία Καναβάκη, αναφέρει στην «Π» πως είναι στις προθέσεις του δήμου το επόμενο διάστημα να γίνονται δωρεάν μαθήματα και σε άλλες περιοχές. Ήδη, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η Νέα Αλικαρνασσός.

Η κ. Καναβάκη τονίζει πως οι μαθητές στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί καθώς οι καθηγητές, οι οποίοι εργάζονται εθελοντικά, είναι πάρα πολύ καλοί στη δουλειά τους και το μάθημα θα έχει αποτέλεσμα.

Σημειώνεται πως οι εγγραφές συνεχίζονται και σήμερα και μπορεί να επικοινωνήσει κανείς με το 3° δημοτικό διαμέρισμα στο τηλέφωνο 2810 370 603. Τα γραφεία του βρίσκονται στην οδό 62 Μαρτύρων 146. Για να εγγραφτεί κανείς στα μαθήματα χρειάζεται να συμπληρώσει μία αίτηση και να προσκομίσει αντίγραφο από το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας (Ε1). Επίσης, οι διοργανωτές απευθύνουν κάλεσμα και σε όσους καθηγητές έχουν τη δυνατότητα, το χρόνο και την όρεξη να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για τους μαθητές που έχουν ανάγκη.