Η πιο κρίσιμη μέρα του πολέμου για τον ΟΦΗ

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΛΙΓΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ


Η πιο κρίσιμη μέρα του πολέμου είναι η σημερινή για τον ΟΦΗ. Κρίσιμη με την έννοια ότι θα φανεί αν η ομάδα μπορέσει να συνεχίσει στο πρωτάθλημα ή αν ήρθε η ώρα των σημαντικών αποφάσεων πάνω σε αυτό που είχε δηλώσει πρόσφατα ο Νίκος Μαχλάς ότι “δεν θα μας διώξουν αλλά θα φύγουμε μόνοι μας”.

Στον ΟΦΗ περιμένουν σήμερα την οριστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τα δελτία. Εφόσον η απόφαση είναι θετική η κρητική ομάδα παίρνει ανάσα και συνεχίζει με τον Αναστόπουλο να υπολογίζει και τις εννιά μεταγραφές που έγιναν τον Γενάρη. Σε αντίθετη περίπτωση είναι σαν να εξωθούν τον ΟΦΗ σε…αργό και βασανιστικό θάνατο αφού η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων έχει ήδη αρχίσει να κάνει εμφανή τα σημάδια της με χαρακτηριστικό παράδειγμα την άνευ όρων παράδοση στην Τρίπολη. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο ΟΦΗ δεν πρόκειται να αντέξει με 15-16 παίκτες και σιγά-σιγά θα σβήνει από το χάρτη της Σούπερ Λιγκ. Η αγωνία λοιπόν φτάνει στο κατακόρυφο με τους ανθρώπους της κρητικής ομάδας να είναι πυρ και μανία με τους φορείς θεωρώντας προκλητική και παράνομη την στάση τους απέναντι στον ΟΦΗ. Η υπόθεση με τα δελτία αναμένεται να τελειώσει σήμερα με την ΕΠΟ να έχει ζητήσει από τον ΟΦΗ αποδεικτικά έγγραφα για διακανονισμό με τέσσερις πρώην παίκτες (Βλόνταρτσικ, Πακίτο, Γκέρμπερ, Σόουζα). Παρότι στον ΟΦΗ διαμαρτύρονται ότι ο κανονισμός αφορά μόνο το υπάρχον ρόστερ έχουν γίνει ενέργειες ώστε να φανεί ότι οι οφειλές προς τους συγκεκριμένους παίκτες έχουν διακανονιστεί.

Την ίδια ώρα σήμερα το θέμα του ΟΦΗ πέφτει ξανά στο τραπέζι της Σούπερ Λίγκ η οποία το έχει ψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης της. Το “παρών” αναμένεται να δώσει και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Μαχλάς με νομικούς της ομάδας με στόχο να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας για όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με επίκεντρο τον ΟΦΗ. Κύριο μέλημα των παραγόντων της ομάδας του Ηρακλείου είναι να πάρει πίσω τους δέκα βαθμούς που της έχουν αφαιρεθεί έτσι ώστε να δώσει την μάχη για την σωτηρία εντός αγωνιστικών χώρων.

Στο θέμα της αφαίρεσης βαθμών και στο ρόλο που έχει στην ψυχολογία της ομάδας αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο Νίκος Αναστόπουλος στην συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στον Αστέρα. Ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. Εμείς πρέπει να κοιτάμε πάντα το επόμενο παιχνίδι. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει. Υπάρχουν δυσκολίες. Εμείς θέλουμε τους βαθμούς. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Πρέπει να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι και να δούμε τι μπορεί να γίνει στην συνέχεια με τα δελτία των παικτών. Το ζητούμενο είναι οι βαθμοί. Με 26 βαθμούς θα ήταν αλλιώς η ψυχολογία μας. Θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».