Πολύχρωμος έγινε ο ουρανός του Ηρακλείου με την έλευση του 2015, αφού μόλις το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα πήραν την καθιερωμένη τους θέση τα πυροτεχνήματα! Για ακόμα μια χρονιά, πολλοί κάτοικοι της πόλης τήρησαν το ραντεβού τους στην πλατεία Ελευθερίας και υποδέχτηκαν το νέο έτος με τις εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος Ηρακλείου.
Φέτος, το γλέντι στήθηκε με φόντο το καράβι που αποφάσισε να στολίσει η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, ευχήθηκε τα καλύτερα για όλους τους παρευρισκόμενους.
Η αρχή των εκδηλώσεων έγινε το πρωί με τη Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου που έδωσε γιορτινή νότα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Το απόγευμα, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, όπου ο κόσμος παρέμεινε μέχρι τις πρώτες ώρες του 2015.
Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετείχαν το Μουσικό Σύνολο του Χρήστου Στιβακτάκη , το μουσικό σχήμα «Εράν» και το χορευτικό σχήμα «ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ» .
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, τη σκυτάλη πήρε και πάλι η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με εορταστικό μουσικό πρόγραμμα.
Ακολούθησαν η αντίστροφη μέτρηση σε γιγαντοοθόνη για το καλωσόρισμα του νέου έτους, πλούσιο πρόγραμμα ρίψης πυροτεχνημάτων και ευχές από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους που παρευρέθηκαν στην πλατεία και γιόρτασαν με τον κόσμο.

Τηρήθηκε το έθιμο της μπουγάτσας

Για ακόμα μια χρονιά, οι Ηρακλειώτες τήρησαν το έθιμο που θέλει μετά το γλέντι, το φαγητό και το ξενύχτι, η υποδοχή της νέας χρονιάς να ολοκληρώνεται με μία... μπουγάτσα! Έτσι, τα καταστήματα που προσφέρουν μπουγάτσα και όλα τα ζαχαροπλαστεία στο κέντρο της πόλης, και όχι μόνο, γέμισαν από κόσμο που θέλησε να γλυκαθεί, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.