
Σπουδαία νίκη με ανατροπή στα τελευταία της αναμέτρησης πέτυχε στις Αρχάνες ο Γιούχτας, που παρότι είδε τη Νέα Ιωνία να ανοίγει το σκορ στο 74ʼ, εν τέλει όχι μόνο κατάφερε να συνέλθει από το σοκ και να ισοφαρίσει, αλλά λίγο πριν το φινάλε έφερε τούμπα το ματς και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη (2-1), την δεύτερη στα τρία τελευταία ματς!
Με τη νίκη του αυτή ο Γιούχτας, διεύρυνε το σερί των θετικών του αποτελεσμάτων, αφού στα τρία τελευταία ματς έχει απολογισμό δυο νίκες και μια ισοπαλία. Επίσης το γεγονός πως νίκησε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους, φτάνοντάς την παράλληλα στη βαθμολογία, δίνει έξτρα πόντους στην επιτυχία του συλλόγου των Αρχανών.
Οι “πράσινοι” του αναμορφωτή, Άγγελου Κασσωτάκη, είχαν από το ξεκίνημα τον έλεγχο και δημιουργούσαν συχνά-πυκνά τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Παναγιωτόπουλου. Οι ευκαιρίες αυτές, με κορυφαίες τα δοκάρια του Ρόβα και του Μανώλη Κασσωτάκη, δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, με συνέπεια οι φιλοξενούμενοι, κόντρα στη ροή του ματς, να ανοίξουν πρώτοι το σκορ, με τη συμπλήρωση 74 λεπτών στο παιχνίδι. Σκόρερ ο Καραχάλιος που με ένα όμορφο σε εκτέλεση τέρμα, νίκησε τον Δημαράκη κι έγραψε το 0-1 για την Νέα Ιωνία.
Το γκολ αυτό δεν αποθάρρυνε τους Αρχανιώτες, που συνέχισαν να πιέζουν στο ίδιο τέμπο, αναζητώντας πλέον την ισοφάριση. Και η δικαίωση δεν άργησε να έρθει καθώς μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 80ʼ, ο Γιούχτας έφερε το ματς στα ίσα. Ο Σκούφος εκτέλεσε φάουλ κι ο Χαλκιαδάκης που πήδηξε πιο ψηλά απʼ όλους, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Παναγιωτόπουλου, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους παίκτες του Άγγελου Κασσωτάκη, που άρχισαν να σφυροκοπούν την αντίπαλη εστία. Στο 88ʼ σημειώθηκε το γκολ που οδήγησε στην απόλυτη ανατροπή του ματς και χάρισε τους 3 βαθμούς στο Γιούχτα. Σκόρερ του χρυσού τέρματος των γηπεδούχων ήταν ο Ρόβας, ο οποίος με ένα διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-1 κι έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στο αρχανιώτικο στρατόπεδο.
Να σημειωθεί πως ο Γιούχτας είχε παράπονα από το διαιτητή Κασσελάκη και την βοηθό του, κ. Κομισοπούλου, για ένα γκολ που ακυρώθηκε στον Ρόβα, ως οφσάιντ.
ΓΙΟΥΧΤΑΣ: Δημαράκης, Κασσωτάκης, Ιερωνυμάκης, Παναγιωτόπουλος, Παχάκης, Χαλκιαδάκης, Ζαφείριδης, Μυλωνάς (75 Σκούφος), Ρόβας (90 Κωσταντίνου), Μιχελακάκης (88 Παπαδιός), Δωματάς.
Ν. ΙΩΝΙΑ: Παναγιωτόπουλος, Αχμέτ, Ρόππας, Τερλελής, Πικοβορ, Σπαγής(93 Σαντριά), Δημγκιόκα((83 Καραχάλιος Π), Καραγιάννης, Χλωρός(86 Βογατσάς), Καραχάλιος Α, Νησαριώτης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΚΑΣΣΩΤΑΚΗΣ: “Ό,τι είναι καλύτερο για τον Γιούχτα”
Το εγκώμιο των παικτών του Γιούχτα, έπλεξε ο Άγγελος Κασσωτάκης, τονίζοντας πως η νίκη τους ανήκει απόλυτα, αφού υπερέβαλλαν εαυτούς στο ματς με τη Νέα Ιωνία. Παράλληλα ο υπηρεσιακός προπονητής των πρασίνων, ερωτηθείς για το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας, ανέφερε πως αρμόδια για το τι μέλλει γενέσθαι είναι η διοίκηση της ομάδας και πως ο ίδιος είναι έτοιμος να αποδεχθεί ότι είναι καλύτερο για το σύλλογο.
“Ευχαριστώ τους ποδοσφαιριστές που υπερέβαλλαν εαυτούς και κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη. Η επιτυχία αυτή ανήκει καθαρά στους παίκτες μου. Ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους από το ξεκίνημα, μέχρι το τέλος και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη. Η ψυχολογία της ομάδας έχει ανέβει αισθητά μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα κι αυτό μας βοηθάει σημαντικά. Ευχαριστώ παράλληλα τη διοίκηση του Γιούχτα για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει“.

