Η 78χρονη σήμερα Lina Medine από το Περού είναι η νεαρότερη μητέρα που έχει καταγραφεί στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά. Έφερε στον κόσμο ένα υγιές αγόρι σε ηλικία μόλις 5 ετών, 7 μηνών και 21 ημερών.

Η μικρή Λίνα μεταφέρθηκε από τους γονείς της στο νοσοκομείο επειδή η κοιλιά της για ανεξήγητο λόγο είχε φουσκώσει υπερβολικά. Στην αρχή οι γονείς νόμιζαν πως πρόκειται για όγκο, όμως μετά από ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν πως διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ο Δρ. Gerardo Lozada μετέφερε τη Λίνα, στη Λίμα, πριν την υποβάλει σε εγχείρηση, με σκοπό να διαπιστωθεί και από άλλους συναδέλφους του αν όντως ήταν έγκυος.

Ενάμιση μήνα μετά, στις 14 Μαΐου 1939, η Λίνα γέννησε ένα υγιές αγόρι με καισαρική τομή, γιατί η λεκάνη της ήταν υπερβολικά μικρή για να γεννήσει φυσιολογικά.

Θεωρούσε τη μητέρα του, αδελφή του

Σύμφωνα με τον Δρ. Edmundo Escomel, ο οποίος δημοσίευσε με άρθρο του λεπτομερώς την υπόθεση της Λίνα στο επιστημονικό περιοδικό «La Presse Medicale», η νεαρή μητέρα είχε την πρώτη της έμμηνο ρύση σε ηλικία μόλις 8 μηνών, το στήθος της ήταν ήδη σχηματισμένο σε ηλικία 4 ετών, ενώ στην ηλικία των 5 ετών η λεκάνη της είχε ήδη ανοίξει και τα οστά της είχαν ήδη ωριμάσει αρκετά.

Το νεογέννητο γεννήθηκε έχοντας βάρος 2 κιλά και 700 γραμάρια και βαπτίσθηκε Gerardo, λαμβάνοντας το όνομα του μαιευτήρα γιατρού.

Ο Gerardo μεγάλωσε με την εντύπωση πως η Λίνα ήταν η μεγάλη του αδελφή, αλλά στην ηλικία των 10 ετών έμαθε πως τελικά είναι η μητέρα του. Αν και μεγάλωσε χωρίς κάποιο πρόβλημα υγείας, ο Gerardo πέθανε το 1979 σε ηλικία 40 ετών από μία ασθένεια του μυελού των οστών.

Ποιος ήταν ο πατέρας

Όπως έδειξαν όλα τα στοιχεία, η εγκυμοσύνη της Λίνα προέκυψε με τον συνηθισμένο τρόπο, όμως η ίδια δεν αποκάλυψε ποτέ τον πατέρα του παιδιού της, ούτε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έμεινε έγκυος.

Ο πατέρας της συνελήφθη ως ύποπτος με την κατηγορία του βιασμού και της αιμομιξίας αλλά αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η Λίνα παντρεύτηκε αργότερα τον Ραούλ Χουράδο, με τον οποίο απέκτησε το δεύτερο γιο της το 1972 (σε ηλικία πια 39 ετών), 33 χρόνια μετά την πρώτη της γέννα.

Κατά την ενηλικίωσή της, η Λίνα εργαζόταν ως γραμματέας στην κλινική του μαιευτήρα της, Δρ. Gerardo Lozada. Ο Lozada τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ ανέλαβε και τις σπουδές του πρωτότοκου γιου της.

Παρ' ότι κάποιοι έκαναν λόγο για απάτη, πολλοί γιατροί επιβεβαίωσαν το γεγονός, βάσει βιοψιών, ακτινογραφιών στον εμβρυικό σκελετό εντός της μήτρας και ενός αριθμού φωτογραφιών που είχαν τραβήξει οι θεράποντες ιατροί της.

H περίπτωσή της έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμιο φαινόμενο και η ίδια έχει κερδίσει μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες παραμένοντας ως η μικρότερη μητέρα στον κόσμο.