Με γνώμονα πάντα την ποιότητα αλλά και τις χαμηλές τιμές, οι γονείς έχουν ήδη ξεκινήσει τις αγορές στα σχολικά είδη.
Βιβλιοπώλες του Ηρακλείου εκτιμούν ότι η κίνηση θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές καθώς γονείς και μαθητές προμηθεύονται τα απολύτως απαραίτητα ενώ έχει εκλείψει το φαινόμενο ένα παιδί να πηγαίνει με διαφορετική τσάντα στο σχολείο κάθε χρονιά.
Τα σχέδια που είναι στη μόδα είναι τα κλασικά, σούπερ ήρωες για τα μικρά αγόρια και Hello Kitty για τα κορίτσια, ενώ ξεχωρίζουν και πιο απλά σχέδια που μπορούν να προτιμούν και μεγαλύτερα παιδιά.
Η κ. Μάρω Καπαρουνάκη αναφέρει πως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η κίνηση στα σχολικά είδη, «αλλά οπωσδήποτε έχει κίνηση , υπάρχει ενδιαφέρον, οι γονείς ψάχνουν, βλέπουν, ρωτάνε τιμές και πιστεύουμε ότι θα πάει ακόμα καλύτερα , πάντως προς το παρόν κινείται», συμπληρώνει.
Σε σύγκριση με άλλα χρόνια, αναφέρει πως «νομίζω ότι είναι το ίδιο, για να μην πω ότι μπορεί να πάει και καλύτερα η κίνηση».
Στην ερώτηση αν έχει εκλείψει το φαινόμενο τα παιδιά να έχουν διαφορετική τσάντα κάθε χρόνο, απαντά «εξαρτάται από τον πελάτη, υπάρχουν γονείς που θέλουν να ψωνίσουν κάθε χρόνο και έχουν τη δυνατότητα, τώρα προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα, αυτό είναι εμφανές, αλλά πιστεύω ότι θα ψωνίσουν και φέτος».
Όσο αφορά στις τιμές, κυμαίνονται ανάλογα τις τσάντες, την ποιότητα, αν έχουν ανατομική πλάτη ή είναι τρόλεϊ. Μπορεί να βρει κανείς τσάντα από 28 ως 50 ευρώ και κασετίνα από 6 ως 15 ευρώ γεμάτη με μολύβια, μπογιές, χρώματα.
Τα περισσότερα παιδιά, μικρότερης ηλικίας, προτιμούν σχέδια με Hallo Kitty, Batman, Superman, Tom & Jerry .
«Έχει ξεκινήσει λίγο η κίνηση αλλά πιστεύω ότι την ερχόμενη βδομάδα θα υπάρχει περισσότερη», αναφέρει η κ. Μαρία Πατσάκη, η οποία θεωρεί πως η κίνηση στα σχολικά είδη θα κυμανθεί σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.
«Νομίζω ότι αυτό που ενδιαφέρει τους γονείς είναι η ποιότητα και οι καλές τιμές», αναφέρει.
Οι τσάντες κυμαίνονται από 8,95 ευρώ για χαμηλά εισοδήματα, πρόκειται για μια προσφορά που περιέχει μολύβι, στυλό, τετράδιο και μία οικονομική τσάντα, ως 48 ευρώ. Οι κασετίνες ξεκινούν από 2 ευρώ.
Τα παιδιά, όπως λέει η κ. Πατσάκη, προτιμούν τα πιο απλά σχέδια, όπως της σειράς Σαντόρο, και τα κλασικά. Περισσότερη ζήτηση έχουν τα σχέδια που απευθύνονται και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
«Η κίνηση έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη βδομάδα και νομίζω ότι τώρα θα κορυφωθεί», αναφέρει η κ. Χαρά Κουρτίδου, η οποία εκτιμά πως η κίνηση θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με άλλες χρονιές.
«Τα παιδιά προτιμάνε ό,τι διαφημιζόμενο και τους παιδικούς ήρωες αλλά οι γονείς το αντίθετο, προτιμάνε καλύτερη ποιότητα γιατί δε συμβαδίζει πάντα με ό,τι θέλουν τα παιδιά. Υπάρχουν γονείς που προτιμούν το πολύ οικονομικό αλλά και άλλοι που βάζουν πρώτα την ποιότητα», εξηγεί.
Η κ. Κουρτίδου αναφέρει πως «δεν παίρνουν πολλά πράγματα, πολύ λίγα, προς το παρόν, γιατί αργότερα που θα δοθούν τα σημειώματα από τα σχολεία θεωρώ πως θα γίνουν οι αγορές, προς το παρόν παίρνουν μόνο τσάντα και κασετίνα».
Μία σχολική τσάντα ξεκινάει από 15 ευρώ και φτάνει μέχρι 150 ευρώ, απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, και μία κασετίνα από 3 ευρώ.