Κλειστό θα παραμείνει σήμερα το οινοποιείο της Ένωσης Ηρακλείου στην Αυγενική. Διευθυντικά στελέχη της Ένωσης αναφέρουν ότι η διακοπή για μία μέρα της λειτουργίας του οινοποιείου, οφείλεται στις βροχές και την υποβάθμιση της ποιότητας των σταφυλιών λόγω των βροχοπτώσεων.
Στο μεταξύ, «φρενάρουν» λόγω των βροχών οι παραδόσεις οινοστάφυλων στα οινοποιεία του νομού Ηρακλείου. Τα προηγούμενα 24ωρα οι αμπελουργοί παρέδιδαν καθημερινά μεγάλες ποσότητες, ακριβώς λόγω των αναμενόμενων βροχοπτώσεων, θέλοντας να σώσουν την παραγωγή τους. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στα οινοστάφυλα οι ζημιές είναι μικρότερες σε σύγκριση με τη σουλτανίνα που είναι πιο ευαίσθητη ποικιλία στα καιρικά φαινόμενα. Ήταν τόσο υψηλή η προσφορά οινοστάφυλων που η Ένωση Ηρακλείου είχε παραλάβει μέχρι χθες το πρωί 1.000 τόνους. Από την Παρασκευή έχουν ξεκινήσει οι παραλαβές από τις εγκαταστάσεις της Ένωσης σε Αρκαλοχώρι και Πύργο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο οινοποιείο της Ένωσης που βρίσκεται στην Αυγενική αρκετοί αμπελουργοί ταλαιπωρούνται περιμένοντας στη ζυγαριά καθώς χρειάζεται να τακτοποιήσουν τα δελτία αποστολής. Φέτος, λόγω αλλαγών στη φορολόγηση των αγροτών είναι περισσότεροι οι αμπελουργοί που χρειάζεται να εκδίδουν οι ίδιοι τα δελτία αποστολής, τα οποία κατά το παρελθόν εξέδιδαν τα οινοποιεία. Άλλη μία αιτία της καθυστέρησης των αμπελουργών στο οινοποιείο της ΕΑΣΗ είναι η απουσία έμπειρων εργατών στο χώρο των παραλαβών, οι οποίοι υπέστησαν ως γνωστό εγκαύματα στο ατύχημα της 26ης Αυγούστου.
Τα στελέχη της Ένωσης Ηρακλείου φαίνονται αρκετά προβληματισμένα καθώς οι προσκομισθείσες ποσότητες είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαν προγραμματίσει και προσπαθούν να βρουν εμπορική διέξοδο. Να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες οινοστάφυλων βρίσκονται ακόμα στα αμπέλια, επειδή φέτος η παραγωγική χρονιά είναι όψιμη.