Ως τον Νοέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραχώρηση των περιφερειακών αερολιμένων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Πλην απρόοπτου, στις 30 Σεπτεμβρίου 2014 κατατίθενται στο ΤΑΙΠΕΔ οι δεσμευτικές προσφορές των υποψήφιων επενδυτών για την παραχώρηση επιλεγμένων περιφερειακών αερολιμένων. Σύμφωνα με στελέχη του Ταμείου, στον διαγωνισμό συμμετέχουν ισχυρά επενδυτικά σχήματα, τα οποία πληρούν όλα τα τεχνικά, νομικά και οικονομικά προαπαιτούμενα. «Όλα θα κριθούν στο τίμημα» σημειώνουν και επισημαίνουν ότι η διαδικασία δεν αναμένεται -υπό φυσιολογικές συνθήκες- να πάρει πάνω από έναν μήνα.
Βέβαια, όπως παραδέχονται, ο διαγωνισμός έχει πάει πίσω λόγω των αιτημάτων των υποψήφιων για παράταση, καθώς ζητούσαν χρόνο για να «δουλέψουν» τις προσφορές τους.
Παραχωρούνται έως και για μισό αιώνα
Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες επενδυτές για 40+10 χρόνια σε δύο ομάδες.  
Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Χανίων, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ακτίου και Καβάλας, με option για την Αλεξανδρούπολη, τον Άραξο, την Καλαμάτα και τη Νέα Αγχίαλο.
Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από τους αερολιμένες Ρόδου, Κω, Σκιάθου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου και Μυτιλήνης, με option και τους αερολιμένες Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και Λήμνου.
Εξαιρείται από τη διαδικασία το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, το οποίο θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι.
Στη διαδικασία συμμετέχουν η γαλλική Aeroport De La Cote dʼAzur, η κοινοπραξία J&P Αβαξ - Zurich Airport, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η κοινοπραξία Fraport - όμιλος Κοπελούζου, η σύμπραξη Vinci - ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η κοινοπραξία Corporacion America - ΜΕΤΚΑ και ο όμιλος Advent.