Στη μαγευτική παραλία των Ματάλων οδηγούν από αύριο όλοι οι δρόμοι τους φίλους του μπιτς βόλεϊ και όχι μόνο, για το 10ο τουρνουά που διοργανώνει ο Πολιτιστικός σύλλογος Πιτσιδίων -Ματάλων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Μονομετοχική Εταιρεία Πιτσιδίων-Ματάλων υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.

Στο φετινό τουρνουά συμμετέχουν συνολικά 50 ομάδες ανδρών και 24 ομάδες γυναικών, εκ των οποίων οι 20 ανδρικές και οι 11 γυναικείες είναι εκτός Κρήτης με τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος στην Ελλάδα! Για πρώτη φορά μάλιστα παίρνει μέρος επίσημη διεθνής αποστολή της Ομοσπονδίας βόλεϊ της Κύπρου με τις Εθνικές ομάδες γυναικών Κ-21 του νησιού (Ζακχαίου –Κωνσταντοπούλου και Χατζηκωνσταντά – Ναάμι).

Το τουρνουά ξεκινάει αύριο με τα προκριματικά (9π.μ.) στα οποία 38 ομάδες ανδρών θα διεκδικήσουν σε αγώνες νοκ άουτ 12 θέσεις στο κεντρικό ταμπλό όπου τους αναμένουν άλλες 12 ομάδες με υψηλότερη βαθμολογία. Επίσης σε αγώνες νοκ άουτ θα αγωνιστούν και οι 16 γυναικείες ομάδες για 8 θέσεις στο κεντρικό ταμπλό μαζί με τις 8 ομάδες με υψηλότερη βαθμολογία.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό ξεκινούν αύριο στις 5μμ, το Σάββατο θα υπάρχει δράση όλη μέρα ενώ οι τελικοί θα γίνουν την Κυριακή στις 7 μ.μ.

Αύριο εξάλλου διοργανώνεται κρητική βραδιά με τους Σταυρακάκη Βασίλη και Πατεράκη Ιάκωβο, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις δαπάνες του τουρνουά. Η οργανωτική επιτροπή του τουρνουά θα τιμήσει τον παλαίμαχο αθλητή βόλεϊ Μανόλη Βιδάκη για τη συνολική προσφορά του στο άθλημα αλλά και στο τουρνουά ενώ θα υπάρξει και τιμητική εκδήλωση για την Εθνική ομάδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας.