Ποικίλα σχόλια και έντονη σεναριολογία, έχει πυροδοτήσει η σκοπιμότητα της απόφασης του δημάρχου Ηρακλείου Γ. Κουράκη να “αποκεφαλίσει” 25 μέρες πριν τη λήξη της θητείας της σημερινής δημοτικής Αρχής τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Δ.Σπυριδάκη. Η όλη διαδικασία έγινε “χειρουργικά” με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων, τις οποίες ανέθεσε στο Γ. Μακαρώνα, ο οποίος θα εκτελεί χρέη άμισθου εντεταλμένου συμβούλου -υπό την εποπτεία του ίδιου του δημάρχου… - παράλληλα με την έμμισθη θέση που διατηρεί στη διοίκηση της ΔΕΥΑΗ.

Ειδικότερα ο κ.Κουράκης περιορίστηκε στην ανακοίνωση της απόφασης του να χρεώσει στον στενό συνεργάτη του Γ. Μακαρώνα όλη τη δραστηριότητα της τεχνικής υπηρεσίας που αφορά στην καθημερινότητα και την αυτεπιστασία του δήμου, και να εκτοπίσει το Δ.Σπυριδάκη στα εκτελούμενα από το ΕΣΠΑ έργα. Πιο συγκεκριμένα οι αρμοδιότητες του κ.Σπυριδάκη περιορίζονται στο τμήμα τεχνικής και γραμματειακής υποστήριξης- τεχνικό αρχείο, υδραυλικών και εγγειοβελτιωτικών έργων, εκτέλεσης κτιριακών έργων, έργων υπαίθριων χώρων, κυκλοφορίας και συγκοινωνιών, ηλεκτρομηχανολογικών έργων- ενεργειακής διαχείρισης και αδειοδοτήσεων. Την ίδια στιγμή ο κ.Μακαρώνας χρεώνεται τις αρμοδιότητες του τμήματος συντονισμού και διεκπεραίωσης αιτημάτων, συντήρησης δημοτικών και σχολικών κτιρίων, οδοποιίας, συντήρησης κοινοχρήστων χώρων, ηλεκτροφωτισμού και σήμανσης.

Από την πλευρά του ο κ. Σπυριδάκης δεν θέλησε να σχολιάσει με κανένα τρόπο την απόφαση του Γ.Κουράκη, να τον αποψιλώσει στο παρά πέντε της εξόδου της δημοτικής Αρχής από τη Λότζια, για το οποίο ενημερώθηκε μόλις χθες το πρωί...

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η απόφαση του κ.Κουράκη είχε δρομολογηθεί εδώ και αρκετό διάστημα, χωρίς ωστόσο να συνοδεύεται από επίσημες ερμηνείες για τις σκοπιμότητες αυτού του χειρισμού που ασφαλώς δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή που ερμηνεύεται ως “τιμωρητική” στο πρόσωπο του κ.Σπυριδάκη, 25 μέρες πριν την έξοδο της δημοτικής Αρχής από τη Λότζια, έχει ενδιαφέρον να απαντηθεί και σε σχέση με τη χρονική σκοπιμότητα της, και σε ό,τι αφορά το τι σηματοδοτεί η αλλαγή αυτή, (δηλαδή τι πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες, το οποίο δεν έγινε μέχρι σήμερα...).