Της Πέλλας Λασηθιωτάκη

Ο Γιώργος Φραγκιαδουλάκης αναμένεται, εκτός δραματικού απροόπτου, να ανανεώσει τη θητεία του στη θέση του προέδρου της Ένωσης Πεζών, την οποία υπηρετεί ήδη επί 20 συνεχή χρόνια.

Χθες έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ένωση Πεζών που προσπαθεί να κρατηθεί μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, όπως φαίνεται από καθυστερήσεις σε μισθοδοσίες και εξοφλήσεις παραγωγών και προμηθευτών. Και το νέο Δ.Σ. που θα συγκροτηθεί σε σώμα σήμερα, καλείται εκ των πραγμάτων να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της πρώην Ένωσης, που από χθες είναι πλέον νόμιμα και επίσημα ανώνυμη εταιρεία, δηλαδή Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη (ΑΕΣ) βάσει του νόμου Σκανδαλίδη.

Η Ένωση Πεζών αποτελεί ένα από τα τελευταία «προπύργια» του λεγόμενου «αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος» της χώρας. Ήταν μία υγιής συνεταιριστική οργάνωση και όλοι ελπίζουν να βρει ξανά το δρόμο της.

Μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία, βάσει του νέου νόμου και όλοι ελπίζουν να κρατηθεί ζωντανή και να προσφέρει στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Σε διαφορετική περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι δραματικές στην περιοχή ευθύνης της Ένωσης Πεζών με συνέπειες σε όλη την Κρήτη.

Ο κ. Φραγκιαδουλάκης αναδείχθηκε δεύτερος σε σταυρούς προτίμησης μετά τον απερχόμενο αντιπρόεδρο Μανώλη Μπέρκη που εξελέγη πρώτος. Και ο κ. Μπέρκης φαίνεται να «αφήνει» την προεδρία στον κ. Φραγκιαδουλάκη, με τον οποίο αποτέλεσαν «δίδυμο» στις εκλογές.

Ο υποψήφιος σύμβουλος που επί χρόνια υπηρέτησε την Ένωση Πεζών από το Δ.Σ. Γιώργος Μαθιανάκης απέσυρε την υποψηφιότητα του, αν και αρχικά ενδιαφερόταν, χωρίς να το ομολογεί δημόσια, ακόμα και για τη θέση του προέδρου. Ο κ. Μαθιανάκης απέσυρε την υποψηφιότητα του μετά την άρνηση της Γενικής Συνέλευσης να συζητήσει θέμα σχετικά με τον παρόν και το μέλλον της Ένωσης Πεζών το οποίο έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης. Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Πεζών απεφάνθη ότι στην εκλογική συνέλευση δεν είναι δυνατόν βάσει νόμου και καταστατικού να συζητούνται θέματα επί της ουσίας για την ΑΕΣ και εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ποιοι

εκλέχθηκαν

στο Δ.Σ.

Στις εκλογές αντιπροσωπεύθηκαν 45 ψήφοι μετόχων της ΑΕΣ Ένωση Πεζών. Έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 43.

Αναλυτικά, στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Πεζών αναδείχθηκαν οι:

-Μανώλης Μπέρκης (39)

-Γιώργος Φραγκιαδουλάκης (31),

-Κώστας Φιαγκουσάκης (16),

-Δημήτρης Σαμαρτζής (15),

-Δημήτρης Τζανάκης (14),

Αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΑΕΣ Ένωση Πεζών αναδείχθηκε ο Κώστας Στειακάκης (12).

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στις 5 Αυγούστου θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΕΣ για να συζητήσουν τα οικονομικά της, μετά από αίτημα του συνεταιρισμού Κουνάβων που είναι μέτοχος της Ένωσης Πεζών.