Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Πιο φθηνά διακοπές στην Ελλάδα μέσω γραφείου στο εξωτερικό Πώς διαμορφώνονται οι τιμές για να καλύψουν τις “γκαραντί” θέσεις

Πολύ ακριβά συνεχίζουν να πληρώνουν τις διακοπές τους οι Ελληνες σε σχέση με τους ξένους που κλείνουν τα πακέτα τους μέσω μεγάλων τουρ οπερέιτορς όπως είναι η Thomson και η TUI και πετυχαίνουν συχνά εξευτελιστικές τιμές για εβδομαδιαίες διακοπές.

Ενδεικτικά στην Thomson υπάρχει πακέτο για τον Ιούλιο 7 διανυκτερεύσεων σε 3 αστέρων ξενοδοχείο στη Σταλίδα, με φαγητό και τα αεροπορικά εισιτήρια από το Μάντσεστερ με 224 ευρώ!

7 διανυκτερεύσεις με 149 ευρώ

Στην ίδια ιστοσελίδα υπάρχουν πακέτα για διαμονή 7 ημερών με 149 ευρώ για διαμερίσματα στου Κοκκίνη, με 173 ευρώ στο Πισκοπιανό, με 178 ευρώ στις Γούβες, με 195 ευρώ για 7ήμερη διαμονή σε ξενοδοχείο στις Γούρνες.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Νίκος Χαλκιαδάκης είπε στην “Π”: “Κάθε χρόνο ακούμε ότι εμείς χρεώνουμε πιο πολλά για διαμονή στους Ελληνες από ό,τι στους ξένους. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τις τιμές τις καθορίζουν τα πρακτορεία που κλείνουν γκαραντί θέσεις σε αεροπλάνα και κρεβάτια.

Αυτό σημαίνει ότι κλείνουν το αεροπλάνο, κλείνουν το ξενοδοχείο και αν οι θέσεις ή τα κρεβάτια δεν γεμίζουν, ρίχνουν τις τιμές.

Ετσι υπάρχουν ευκαιρίες για τους ξένους που μπορεί να πληρώσουν πολύ φθηνά γλυτώνοντας ακόμη και τα αεροπορικά εισιτήρια και πληρώνοντας μόνο τη διαμονή τους”.

Στο ερώτημα πώς θα μπορούσαν να πετύχουν και οι Ελληνες τέτοιες χαμηλές τιμές, είπε: “Μια λύση είναι να κλείνεις από τις ιστοσελίδες των πρακτορείων μόνο το ξενοδοχείο αλλά και αυτό θέλει έρευνα για να βρεις συμφέρουσες προσφορές”. Ο ίδιος ανέφερε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην Κρήτη θα υπάρχουν σποραδικά άδεια κρεβάτια σε ξενοδοχεία και οι Ελληνες θα μπορέσουν να βρουν με 500 ευρώ το άτομο διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο με πακέτο all inclusive.

Σήμερα, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι πάνω από 90% - με άδεια κρεβάτια που κατά καιρούς εμφανίζουν κυρίως λόγω της κάμψης των Ρώσων.