Της Αννας Κωνσταντουλάκη

Η τελευταία παρτίδα τάβλι με τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Παρασκευά Σιουμπάρα

Πλήθος κόσμου, γιατροί, φίλοι και συγγενείς είπαν χθες στο Αρκαλοχώρι το τελευταίο αντίο στον διευθυντή της Χειρουργικής του Βενιζελείου Στέλιο Δαυίδ, έναν άνθρωπο ιδιαίτερα αγαπητό, που ξεχώριζε για το ήθος και τις ικανότητές του.

Συντετριμμένη η σύζυγός του, διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος, Καλλιόπη Παναγιωτάκη, και τα δύο αγόρια του, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, ενώ επικήδειους λόγους εκφώνησαν, μεταξύ άλλων, οι γιατροί Γιώργος Καραντινός, Λάμπρος Τριανταφύλλου, Ευθύμιος Καρακώστας, Θεόδωρος Κοκκινάκης, ο Αθανάσιος Καραγιάννης από το Σύλλογο Μακεδόνων, αφού ο εκλιπών είχε καταγωγή από τη Δράμα κ.α.

Ο γιατρός έπαιζε τάβλι με τον πρώην αστυνομικό διευθυντή Παρασκευά Σιουμπάρα πριν καταρρεύσει

Ο διευθυντής της Χειρουργικής του Βενιζελείου το πρωί της Κυριακής είχε το καθιερωμένο ραντεβού με τον στενό οικογενειακό του φίλο Παρασκευά Σιουμπάρα, πρώην αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου για να παίξουν τάβλι. Συναντήθηκαν σε καφέ της Λ. Δημοκρατίας γύρω στις 11 το πρωί και πριν αρχίσουν την παρτίδα, άρχισαν να πειράζουν ο ένας τον άλλον.

“Με πείραζε και τον πείραζα

πριν αρχίσουμε την παρτίδα”

Ο πρώην αστυνομικός διευθυντής είπε στην “Π”: “Καθίσαμε, παραγγείλαμε το καφεδάκι μας κι αρχίσαμε τα πειράγματα ο ένας στον άλλο, όπως συνηθίζαμε πριν ξεκινήσουμε την παρτίδα. Ημασταν χαρούμενοι, κάναμε πλάκα. Γύρω στις 11.30 μάλιστα με κέρδιζε, μου είπε “ʽνιώθω παράξενα, θα καθίσω λίγο δίπλα στον καναπέ”. Τον ρώτησα “θέλεις κάτι, λίγο νερό;”. Toυ έριξα λίγο νερό στο πρόσωπο όμως συνέχιζε να μην αισθάνεται καλά. Κάλεσα το ΕΚΑΒ και την ίδια ώρα δύο πελάτες που γνώριζαν από πρώτες βοήθειες του έκαναν μαλάξεις και το έδωσαν το φιλί της ζωής. Μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο, που δεν καθυστέρησε, δεν είχε χάσει τις αισθήσεις του. Τον πήραν οι διασώστες πάνω στο ασθενοφόρο και προ

σπαθούσαν να τον ανατάξουν, στη συ

νέχεια έφυγαν για το νοσοκομείο.

Ενηνέρωσα τηλεφωνικά τη γυναίκα του και πήγαμε όλοι μαζί μετά στο νοσοκομείο, όπου ο διευθυντής του ΕΚΑΒ κ. Αγγουριδάκης μας ενημέρωσε λίγο αργότερα ότι έχει φύγει από τη ζωή.

Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έχασα ένα τόσο καλό φίλο, ότι χάθηκε ένας τόσο καλός γιατρός και άνθρωπος”, μας είπε ο κ. Σιουμπάρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκροψία δεν έγινε - οι γιατροί όλοι γνωστοί και φίλοι του, δεν είχαν το κουράγιο να του κάνουν νεκροτομή - ενώ δεν το επιθυμούσε ούτε η σύζυγός του.