Ξεπέρασε κάθε προσδοκία και κάθε ρεκόρ η συμμετοχή στο ομολογιακό της Πειραιώς και δεν είναι τυχαίο ότι η τράπεζα έκλεισε εκτάκτως το βιβλίο προσφορών του ομολογιακού 3ετούς διάρκειας....λόγω εντυπωσιακής ζήτησης.
Το ποσό που αντλεί η Πειραιώς είναι 500 εκατ. και οι προσφορές έχουν υπερκαλύψει το ζητούμενο ποσό 5,4 φορές καθώς έφθασαν τα 3,2 δισεκ. ευρώ ενώ τελικώς συμμετείχαν 250 ξένοι επενδυτές.
Η απόδοση του ομολογιακού διαμορφώνεται στο 5,125%.
Πρόκειται για μια απόλυτα επιτυχημένη πρωτοβουλία της τράπεζας Πειραιώς που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την τράπεζα, το ελληνικό banking και την ελληνική οικονομία.
"Υπήρξε εντυπωσιακή συμμετοχή 250 ξένοι συμμετείχαν και η Πειραιώς έφθασε στο σημείο να επισπεύσει τις διαδικασίες καθώς η ζήτηση δεν μπορούσε να καλυφθεί.
Τόσο μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον" ανέφερε αξιόπιστη πηγή.
Η συμμετοχή αλλά και το επιτόκιο στην ομολογιακή έκδοση της Πειραιώς αποτελεί μια ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό banking και την Ελλάδα. Πρόκειται για την πρώτη έξοδο τράπεζας στις αγορές με στόχο να ενισχύσει την ρευστότητα της μέσω 3ετούς ομολόγου. Η Πειραιώς με την κίνηση της αυτή αποδεικνύει ότι επιστρέφει στις αγορές εκδίδοντας κοινό ομολογιακό χωρίς εξασφαλίσεις στηριζόμενη αποκλειστικά στην φερεγγυότητα της.

Σύμβουλοι της έκδοσης έχουν οριστεί οι BNP Paribas, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC. Μπορεί τα 500 εκατ. να μην είναι μεγάλη έκδοση αλλά σίγουρα αποτελούν ένα πρώτο σημαντικό βήμα εξόδου στις αγορές από την μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, την τράπεζα Πειραιώς. Η σημειολογία της επιτυχίας του εγχειρήματος θα είναι τεράστιας σημασίας. Οι τράπεζες προηγήθηκαν της εξόδου της Ελλάδος στις αγορές και αυτό θα αποτελέσει μια καλή αφορμή για έξοδο της Ελλάδος στις αγορές. Η Blackrock θα διαδραματίσει καίριο ρόλο όπως έχουμε σημειώσει.
Η Ελλάδα θα εκδώσει 2,5 με 3 δισεκ. Private placement 5ετούς διάρκειας τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, με επιτόκιο 5,5% με την Blackrock να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο.