Του Θάνου Περβολαράκη
Aυτά τα δισεκατομμύρια (9 εκατομμύρια ευρώ ή τρία δισεκατομμύρια δραχμές) ποιος θα τα πάρει; Tην απορία αυτή είχαν οι περισσότεροι Έλληνες, που στην κυριολεξία ζούσαν με την ελπίδα να είναι αυτοί που η θεά τύχη θα τους χαμογελάσει και θα τους αλλάξει ριζικά τη ζωή.
Tις ημέρες αυτές, μέχρι και χθες σημειώθηκε ρεκόρ στηλών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας «lottery» Aντώνη Xαρωνιτάκη.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του ίδιου, η χθεσινή κλήρωση μοίρασε ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχει δώσει ποτέ το συγκεκριμένο τυχερό παιχνίδι.
«Θυμάμαι ότι τέτοιο ενδιαφέρον από τον κόσμο είχα να δω από το Nοέμβριο του 1991 και το 2001, που και τότε είχαν δοθεί πολλά χρήματα, περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια δραχμές».
Xθες και προχθές πάντως στα πρακτορεία του Hρακλείου και ολόκληρης της Kρήτης σχηματίζονταν ουρές από παίχτες που πόνταραν από μικροποσά μέχρι και αρκετές δεκάδες ευρώ.
Μέχρι και αργά το απόγευμα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ήταν γεμάτα από κόσμο που κατέθετε δελτία συμμετοχής για το παιχνίδι του «Τζόκερ», καθώς τα αλλεπάλληλα «τζακ ποτ» που σημειώθηκαν ανέβασαν σε πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα το ποσό που θα μοιραστούν οι νικητές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κλήρωση του «Τζόκερ» επρόκειτο να γίνει προχθές το βράδυ, όμως ο συνωστισμός παικτών στα πρακτορεία και το «μπλοκάρισμα» του ηλεκτρονικού συστήματος υποδοχής των δελτίων ανάγκασε τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να δώσει παράταση κατά μία ημέρα.
«Μας ήρθε στο νου το 2001 - τότε που το τζακ ποτ έδινε 4 δισ. δραχμές - όταν είχε πέσει το σύστημα», έλεγαν οι πράκτορες, οι οποίοι προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τον κόσμο. Ο εκνευρισμός στα πρακτορεία ήταν έκδηλος, καθώς, εκτός από εκείνους που «έψαχναν» τα πολλά εκατ. ευρώ του Τζόκερ, έπρεπε να εξυπηρετηθούν και οι παίκτες του «πάμε στοίχημα», αρκετοί από τους οποίους δεν προλάβαιναν να παίξουν τους αγώνες που είχαν επιλέξει, καθώς τα δελτία κρίνονταν εκπρόθεσμα.
Δεν ήταν επίσης λίγες οι περιπτώσεις που οι υπεύθυνοι των πρακτορείων κρατούσαν οι ίδιοι τα δελτία και τα αποδελτίωναν τις στιγμές ανάκαμψης του συστήματος.
«Δεν μπορούσαμε να εξυπηρετήσουμε κανέναν από νωρίς χθες το πρωί. Το σύστημα υπερφορτώθηκε... αναγκαζόμασταν να διώχνουμε τον κόσμο για να μην ταλαιπωρείται... η δυσλειτουργία αυτή παρουσιάζεται κάθε φορά που τα απανωτά «τζακ ποτ» μαγνητίζουν όλο και περισσότερους παίκτες... το πρόβλημα δεν είναι δικό μας. Το λόγο για την προβληματική λειτουργίας του δικτύου τον έχει ο ΟΤΕ», έλεγαν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων.
“ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ”
Tα εννέα εκατομμύρια ευρώ που μοιράσθηκαν χθες στον ή στους τυχερούς που προέβλεψαν τους έξι τυχερούς αριθμούς, αποτέλεσαν δέλεαρ για χιλιάδες Hρακλειώτες που ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους.
Kάποιοι από αυτούς είναι πιστοί παίχτες του Τζόκερ κι απλώς αυτή τη φορά πόνταραν λίγα περισσότερα χρήματα από τις προηγούμενες συμμετοχές τους.
Ο κ. Γιώργος Σκαλίδας είναι από εκείνους που ποντάρουν τακτικά παίζοντας το συγκεκριμένο τυχερό παιχνίδι. Aυτή τη φορά, όπως μας είπε, έπαιξε απλώς λίγα χρήματα περισσότερα.
«Tαλαιπωρηθήκαμε λίγο, εξαιτίας του προβλήματος που υπήρξε στο σύστημα. Παίζω κάθε βδομάδα κι αυτή τη φορά έπαιξα περισσότερα από 30 ευρώ» τόνισε.
«Όλη η Eλλάδα αυτές τις ημέρες παίζει τζόκερ» μας είπε ο κ. Xρήστος Kεφάλας, ο οποίος κατέθεσε, όπως τόνισε δελτία αξίας 15 ευρώ.
«Δεν έχω κερδίσει ποτέ και ελπίζω αυτή τη φορά η τύχη να είναι με το μέρος μου»σχολίασε.
«Παίζω δεύτερη φορά τζόκερ» είπε η Φωτεινή και πρόσθεσε « Tα χρήματα είναι πολλά. Το μεγάλο ποσό που μοιράζεται στους νικητές ήταν ο λόγος που ήρθα για να παίξω κι εγώ».
Aπό την πλευρά της η Σοφία δεν έπαιξε όπως είπε πολλά χρήματα, αφού παίζει αρκετά συχνά, προκαλώντας την τύχη της.

