Με τον Νίκο Νιόπλια να προβάλλει ως το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας αλλά τον ίδιο να διστάζει λόγω κόσμου συνεχίζει την αναζήτηση του ο ΟΦΗ για την αντικατάσταση του Παύλου Δερμιτζάκη.

Τις τελευταίες ώρες η λύση του πρώην αρχηγού της κρητικής ομάδας κέρδισε έδαφος χωρίς πάντως να αποκλείεται και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής αφού στον ΟΦΗ εξετάζουν ακόμα και άλλες περιπτώσεις για να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο


Το απρόσμενο και τραγικό συμβάν με τον θάνατο του αδερφού του έφερε πίσω τον Σάκη Τσιώλη που ήταν το φαβορί σε ό,τι αφορά την τελική επιλογή καθώς στον ΟΦΗ, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στο πένθος του, δεν θέλησαν να τον πιέσουν για να δώσει την απάντηση του.

Το θέμα Τσιώλη πάντως δεν έχει κλείσει ακόμα για τον ΟΦΗ αλλά από την άλλη είναι γεγονός ότι μετά από την προχθεσινή αναπάντεχη εξέλιξη το προβάδισμα πήρε ο Νίκος Νιόπλιας και αν ο ίδιος είχε απαντήσει από την αρχή θετικά στην πρόταση της κρητικής ομάδας ίσως το θέμα να είχε κλείσει.

Με τον Νιόπλια έγινε ήδη η πρώτη επαφή προχθές το βράδυ. Ο Μάνθος Πουλινάκης είχε συνάντηση με τον 48χρονο τεχνικό σε πολύ καλό κλίμα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε μεταξύ τους ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα.

Ο Νιόπλιας ο οποίος πρόσφατα έλυσε την συνεργασία του με την Εθνική Ομάδα της Κύπρου, έχει παρακολουθήσει σε αρκετά παιχνίδια φέτος την ομάδα και έδειξε ότι θέλει πολύ να δουλέψει στον ΟΦΗ αφού την γνωρίζει καλά και θεωρεί ότι έχει δυνατότητες να πάει καλύτερα.

Το μοναδικό «αγκάθι» το οποίο όμως είναι ικανό να αποτρέψει αυτή την συνεργασία είναι μια μερίδα του κόσμου αφού ο Νιόπλιας δεν θέλει να γίνει η αιτία να υπάρξουν προβλήματα στην ομάδα.

Πριν από μερικά χρόνια όταν ο Νιόπλιας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναικού οι οργανωμένοι είχαν προχωρήσει σε ανακοίνωση εναντίον του με μειωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο παλαίμαχος άσος προβληματίζεται έντονα από αυτό και είναι το μοναδικό εμπόδιο στο να πει το «ναι» στην πρόταση του ΟΦΗ.

Η διοίκηση από την πλευρά της έχοντας υπόψη της αυτό το στοιχείο έχει στα σχέδια της και άλλες λύσεις πέραν του Νιόπλια. Καταρχήν παρακολουθεί διακριτικά το θέμα Τσιώλη καθώς ο Θεσσαλός τεχνικός ήταν από την πρώτη στιγμή στην κορυφή της λίστας.

Την ίδια ώρα πάντως εξακολουθούν να έχουν τις δικές τους πιθανότητες για τον πάγκο και οι Έβαντ Λινεν, Άγγελος Αναστασιάδης, Νίκος Παπαδόπουλος και Γιάννης Χριστόπουλος.

Στον ΟΦΗ αν και ο χρόνος κυλάει δεν δείχνουν να βιάζονται για να πάρουν την τελική τους απόφαση και δεν αποκλείεται ακόμα και να περάσει το Σαββατοκύριακο χωρίς να υπάρχει εξέλιξη. Στην κρητική ομάδα θέλουν να μετρήσουν όλες τις παραμέτρους και κυρίως να κάνουν πράξη αυτό που τόνισε στην δήλωση του ο Μάνθος Πουλινάκης για «προπονητή που θα είναι κοινά αποδεκτός».

Έτσι λοιπόν ο ΟΦΗ θα πάει στο σημερινό φιλικό με τον Πλατανιά με τον Γιάννη Ταουσιάνη στον πάγκο του. Πάντως αν δεν υπάρχει εξέλιξη το Σαββατοκύριακο αυτό θα γίνει σίγουρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας καθώς πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο ΟΦΗ θα πάει με νέο προπονητή στον πάγκο του κόντρα στον Εργοτέλη.

Χωρίς δύο

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά απόντες από το σημερινό ματς θα είναι οι Γκαλέτι, Ζόρο που δεν είναι ακόμα έτοιμοι και στον ΟΦΗ δεν θέλουν να ρισκάρουν ενόψει Εργοτέλη.