Τέλος ο Δερμιτζάκης από τον πάγκο του ΟΦΗ

ΤΣΙΩΛΗΣ, ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΟΠΛΙΑΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ


Δερμιτζάκης τέλος από τον ΟΦΗ. Η ανεπιτυχής προσπάθεια της ομάδας για την κατάκτηση της πρώτης νίκης έφερε το τέλος της συνεργασίας της με τον Παύλο Δερμιτζάκη τον οποίο η διοίκηση στήριζε μέχρι χθες αλλά με τον κόσμο να είναι ήδη από καιρό …απέναντι και να “ζητά την κεφαλή του προπονητή επί πίνακι” χθες αργά το βράδυ αποφασίστηκε το διαζύγιο..

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μάνθος Πουλινάκης είχε χθες το βράδυ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παύλο Δερμιτζάκη και του έκανε γνωστή την απόφαση της διοίκησης. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να τα πουν από κοντά σήμερα με την επιστροφή του Μακεδόνα τεχνικού από την Καβάλα για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες για την λύση του συμβολαίου του.

Η διακοπή του πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία στους ανθρώπους του ΟΦΗ να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για την διαδοχή στον πάγκο της ομάδας και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που αποφασίστηκε τώρα η αλλαγή προπονητή. Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με φιλοδοξίες για μια πορεία μακριά από κινδύνους αλλά βρίσκεται μετά από επτά αγωνιστικές στην ουρά της βαθμολογλιας μαζί με άλλες τρεις ομάδες και χωρίς νίκη ακόμα στο ενεργητικό του. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι σε πολλά παιχνίδια και κυρίως μακριά από το νησί η ομάδα χάνεται και η εικόνα της είναι απογοητευτική. Όλα αυτά έκαναν τους διοικούντες να προχωρήσουν σε αυτή την απόφαση με στόχο να υπάρξει ένα ηλεκτροσόκ για την ανάκαμψη της ομάδας.

Η αντίστροφη μέτρηση στην σχέση ΟΦΗ-Δερμιτζάκη είχε αρχίσει να διαφαίνεται από την Κυριακή το βράδυ στην επιστροφή της αποστολής από την Κομοτηνή όπου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Κορυφαία στελέχη της διοίκησης έλεγαν μετά το ματς με τον Πανθρακικό ότι “δεν υπάρχει θέμα προπονητή” όμως από την μια η πίεση από τον κόσμο και από την άλλη η διακοπή του πρωταθλήματος που προσέφερε την ευκαιρία ήταν αυτά τα στοιχεία που δρομολόγησαν τις εξελίξεις. Ο ΟΦΗ έχει ένα πολύ κρίσιμο ματς μπροστά του, το ντέρμπι με τον Εργοτέλη και θέλει να πάει σε αυτό με ηρεμία και αυτό έτσι όπως είχε εξελιχθεί η κατάσταση μόνο με νέο προπονητή στον πάγκο του μπορούσε να συμβεί.

Η διοίκηση στήριξε όσο μπορούσε τον Δερμιτζάκη αλλά από την άλλη δεν μπορούσε να αγνοήσει την πραγματικότητα η οποία είναι σκληρή για τον ΟΦΗ με μόλις 5 βαθμούς σε επτά ματς. Πλέον από σήμερα και μετά το τυπικό τέλος της συνεργασίας θα αρχίσει η αναζήτηση για τον διάδοχο του Καβαλιώτη προπονητή. Στον ΟΦΗ θέλουν από την μια να κάνουν μια προσεκτική επιλογή στο θέμα αυτό και απο την άλλη στόχος τους είναι η ομάδα να πάει με νέο προπονητή στο ντέρμπι με τον Εργοττέλη.

Με βάση το γεγονός ότι ο ΟΦΗ αναζητά ένα προπονητή που να είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας κατά πρώτο λόγο και της ομάδας κατά δεύτερο λόγο οι υποψήφιοι είναι οι Σάκης Τσιώλης, Νίκος Αναστόπουλος, Νίκος Νιόπλιας χωρίς να αποκλείονται και άλλες λύσεις.

• Ανακοίνωση με βαρείς χαρακτηρισμούς για τη διοίκηση εξέδωσε χθες, πριν από την λύση της συνεργασίας με τον Δερμιτζάκη ο Σύλλογος Μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ.