Της Άννας Κωνσταντουλάκη

Ακριβότερες θα είναι οι τιμές για διακοπές στην Κρήτη το 2014, ωστόσο, σύμφωνα με την μεγάλη γερμανική εταιρεία τουρισμού Alltours, η Ελλάδα του χρόνου θα είναι φθηνότερος προορισμός από ό,τι φέτος, κάτι το οποίο όμως διαψεύδουν οι φορείς του τουρισμού. Οι ίδιοι λένε ότι και η επόμενη θα είναι μια πολύ καλή σεζόν.

“Οι ενδείξεις που έχουμε είναι θετικές, περιμένουμε μια καλή χρονιά αν δεν υπάρξουν απρόοπτα” είπε στην “Π” ο Μιχάλης Βλατάκης πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης.

Οσον αφορά στις τιμές, ο κ. Βλατάκης είπε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν έχουν κάνει μεγάλες αυξήσεις.

Ο Δημήτρης Κουμπαράκης, αντιπρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, είπε ότι τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί για το 2014 έχουν αυξημένες τιμές περίπου από 3% έως 20% ανάλογα με τον τουρ οπερέιτορ, το ξενοδοχείο κ.λπ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι και του χρόνου θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά, ωστόσο, όπως σχολίασε, ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι ακριβώς θα συμβεί το 2014.

“Πουλάμε λίγο ακριβότερα από πέρυσι” είπε στην “Π” ο διευθυντής ξενοδοχείων Ζαχαρίας Χνάρης, σημειώνοντας ότι όλα δείχνουν ότι ειδικά το τετράμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου τα ξενοδοχεία θα γεμίσουν ασφυκτικά.

Φτηνά στην Ελλάδα

λέει όμως η Alltours

Φθηνότερες θα είναι οι τιμές για διακοπές στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με την τέταρτη σε μέγεθος εταιρεία του κλάδου στην Γερμανία, Alltours.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η εταιρεία εκτιμά ότι οι τιμές θα παραμείνουν κατά μέσο όρο σταθερές για διακοπές στα Κανάρια και τις Βαλεαρίδες, θα ανεβούν ελαφρώς για ταξίδια στην Τουρκία, ενώ θα είναι χαμηλότερες -από ό,τι ήταν το 2013- για τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.