
Μέχρι το πρωί της Δευτέρας οι καταθέσεις φορολογικών δηλώσεων
Ξεπέρασαν χθες τις 5.250.000 οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έχουν υποβληθεί στο Taxisnet. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών μέχρι το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να υποβληθούν περίπου 400.000 δηλώσεις.
Αν και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι η 30η Αυγούστου, ωστόσο σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος η προθεσμία λήγει μέχρι την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών της επόμενης μέρας από την ημέρα λήξης της προθεσμίας, ήτοι μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου.
Πάντως, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδας με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως οι εναπομείναντες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος είναι πρακτικά αδύνατο να υποβληθούν έως το τέλος της εβδομάδος, λόγω του βαθμού δυσκολίας των ,αλλά και της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχουν περιέλθει αρκετοί φορολογούμενοι.

