Στη βάση του είναι από χθες το βράδυ ο ΟΦΗ. Η αποστολή της κρητικής ομάδας επέστρεψε στο Ηράκλειο μετά από 12 μέρες προετοιμασίας στην Ολλανδία και πλέον θα μπει στην τελική ευθεία ενόψει πρωταθλήματος με μοναδική εκκρεμότητα στα μεταγραφικά την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού.
Η πτήση του ΟΦΗ από Βρυξέλλες έφτασε στο Ηράκλειο με μια μικρή καθυστέρηση αλλά σε αυτήν δεν ήταν όλα τα μελη της. Ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα εισιτήρια της επιστροφής είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να μείνουν χθες στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές Ροβιθη, Δαμιανάκη, τον φροντιστή της ομάδας Χαχλιούτη και τον Γενικό Αρχηγό Πέτρο Μαρινάκη οι οποίοι θα «πετάξουν» σήμερα για το Ηράκλειο λόγω έλλειψης θέσεων στην χθεσινή πτήση. Οι υπόλοιποι έφτασαν κανονικά αλλά απέφυγαν τις δηλώσεις καθώς η κούραση από το ταξίδι ήταν έντονα αποτυπωμένη στα πρόσωπα τους.
Ο μοναδικός που μίλησε στους εκπροσώπους του τύπου ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης. Ο τεχνικός του ΟΦΗ στάθηκε ιδιαίτερα στις συνθήκες προετοιμασίας ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά τονίζοντας ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα του στόπερ. Μιλώντας για την προετοιμασία στο Γκάρντερεν είπε: «H επιλογή της Ολλανδίας για το στάδιο της προετοιμασίας ήταν πολύ καλή. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στη διοίκηση για αυτό. Χωρίς να ξεφύγει από τα οικονομικά όρια που έχει θέσει, κατάφερε και έκλεισε ένα αξιόλογο αθλητικό κέντρο. Δουλέψαμε πολύ σε φυσική κατάσταση και τακτική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο την προσπάθεια των παικτών. Τώρα στο Ηράκλειο στην τελευταία φάση θα δώσουμε βάρος και προσοχή σε πιο επιμέρους θέματα όπως το φορμάρισμα της ομάδας και την εξειδίκευση της φυσικής κατάστασης γαι να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα».
Αναφορικά με τις μεταγραφές επιβεβαίωσε ότι η ομάδα κινείται για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού λέγοντας: “Σίγουρα θα κάνουμε μια μεταγραφή για το κέντρο της άμυνας. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί και να περιορίσουμε τα περιθώρια του ρίσκου. Εξάλλου αν φύγει κάποιος παίκτης είμαστε έτοιμοι να τον αντικαταστήσουμε. Έχουμε 2-3 παίκτες στο μυαλό μας για την θέση του στόπερ και αυτή την εβδομάδα θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”.
Για τον Καμερουνέζο Ικένγκ που κόπηκε και δεν θα αποκτηθεί   είπε ότι «είναι καλός παίκτης, αλλά έχουμε παίκτες με το ίδιο στυλ» ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους νεαρούς Φαζό και Δαμιανάκη.
Από σήμερα ο ΟΦΗ μπαίνει στην διαδικασία να κλείσει και τα φιλικά μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Το φιλικό που είχε προγραμματίσει να γίνει στις 4 Αυγούστου στο Ηράκλειο μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω του προβλήματος με το γήπεδο που ίσως να μην είναι έτοιμο στην συγκεκριμένη ημερομηνία. Δεν αποκλείεται ο ΟΦΗ να ταξιδέψει στην Ιταλία για να παίξει με την Τσεζένα ή κάποια άλλη ομάδα.