Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση της μεταγραφής του Μάικλ Όγιος στον ΟΦΗ. Ο 22χρονος Αργεντίνος έφτασε αργά χθες το βράδυ στο Ηράκλειο από το Μπουένος Άιρες μέσω Αθήνας και σήμερα πρόκειται να υπογράψει το συμβόλαιο του με την κρητική ομάδα.

Τα χαμόγελα ήταν πλατιά χθες στον ΟΦΗ καθώς κατάφεραν να κλείσουν μια μεταγραφή που πήγε τις τελευταίες μέρες να εξελιχθεί σε θρίλερ.

Η επιμονή τους όμως και η ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και ο Όγιος μπήκε στο αεροπλάνο για το Ηράκλειο για να ντυθεί στα ασπρόμαυρα.

Το παιδί-«θαύμα» του Αργεντίνικου ποδοσφαίρου που είχε μια πολύ καλή καριέρα πριν από το σοβαρό τροχαίο τον Απρίλιο του 2011 που τον κράτησε πίσω θα πάρει στον ΟΦΗ μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του. Η κρητική ομάδα συμφώνησε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Εστουδιάντες για το ποσό της οψιόν αγοράς και της ρήτρας μεταπώλησης του παίκτη. Ο Όγιος έρχεται μεν δανεικός αλλά με την προοπτική αν πάει καλά να παραμείνει στο Ηράκλειο και να αποτελέσει μια επένδυση της ομάδας για το μέλλον.

•Ο Όγιος έφτασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ στο Ηράκλειο και δεν έκρυψε τη διψα που έχει για να παίξει ποδόσφαιρο. «Θέλω να κάνω μια δεύτερη αρχή στην καριέρα μου. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μου μίλησε για τον ΟΦΗ και μου είπε τα καλύτερα. Θέλω να παίξω και να δείξω την αξία μου» είπε ο παίκτης τον οποίο υποδέχθηκαν 15-20 περίπου φίλοι του ΟΦΗ.

Υπέγραψε

ο Φερνάντες

Τις τελευταίες μέρες πάντως επικρατεί μεταγραφικός οργασμός στον ΟΦΗ. Χθες ήταν η σειρά του Ντανι Φερνάντες να υπογράψει το συμβόλαιο του διάρκειας ενός χρόνου.

Ο Πορτογάλος έβαλε την υπογραφή του χθες το μεσημέρι αφού πρώτα πέρασε από ιατρικά και εργομετρικά τεστ και η μεταγραφή του (με την μορφή δανεισμού από την Τβέντε) ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΠΑΕ χθες το απόγευμα. Στην δήλωση που έκανε μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Φερνάντες τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον ΟΦΗ. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σε μια τέτοια ομάδα με τεράστια ιστορία και κόσμο.

Γνωρίζω πού έρχομαι και ποιος είναι ο ΟΦΗ και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα μας, τον στόχο της». Ο Φερνάντες θα αναχωρήσει για τον Καναδά για ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό ζήτημα και θα ενσωματωθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τον ΟΦΗ στην Ολλανδία.

Ζβασίγια και Ίνγκεκ

Οι δυο επόμενες μεταγραφές του ΟΦΗ θα έχουν χρώμα Αφρικής. Μέχρι αύριο αναμένεται στο Ηράκλειο ο Λίνκολν Ζβασίγια από την Κάιζερ Τσίφς της Ν. Αφρικής για να υπογράψει δανεικός για ένα χρόνο ενώ πολύ κοντά είναι σε συμφωνία και με τον Χοσέ Αλεξ Ικενγκ. Ο τελευταίος αφήνει καλές εντυπώσεις και ο Δερμιτζάκης άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του.

Ο Ίκενγκ είναι Καμερουνέζος αμυντικός μέσος με γερμανικό διαβατήριο και αγωνιζόταν τα δυο τελευταία χρόνια στην Ίγκολσταντ (Βʼ Γερμανίας).