Η Κατερίνα Μανανεδάκη

Ποιoς είναι ο μεγαλύτερος φόβος στη ζωή μιας γυναίκας; Μα να μη γίνει ποτέ ή τουλάχιστον να μην ακούσει ποτέ να της λένε «Ίδια η μάνα σου έγινες».

Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας Κατερίνα Μανανεδάκη στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Λιβάνη” καταπιάνεται με το θέμα και μιλά με χιούμορ αλλά και αλήθειες που όλες αναγνωρίζουμε από την δική μας ζωή.

Το «Ίδια η μάνα σου έγινες»-αναφέρει η ίδια η συγγραφέας - είναι ένα βιβλίο που χαμογελά με όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας. Την αγωνία που έχει κάθε γυναίκα να μη γίνει ίδια η μάνα της μέχρι που κάποιο πρωί κοιτάζεται στον καθρέφτη και αναφωνεί «ίδια η μάνα μου έγινα»!

Είναι ένα βιβλίο αστείο, απρόβλεπτο, αληθινό, που μας ταξιδεύει μακριά από προβλήματα, έγνοιες, ανασφάλειες και αγωνίες.

Είναι δυνατόν μια γυναίκα με εξαιρετικές σπουδές, καλή δουλειά και Βραζιλιάνο γυμναστή να είναι ίδια με τη μάνα της που είναι νοικοκυρά, άπαιχτη μεν στις πίτες και το στιφάδο αλλά με μόνες… επαγγελματικές επιτυχίες καμιά κατοσταριά σεμεδάκια γκομπλέν, άλλα τόσα καρεδάκια τσιγκελάκι και αγαπημένο χόμπι να τηλεφωνεί όποτε θυμηθεί, συνέχεια δηλαδή, στην κόρη της;

Η Χριστίνα, απόλυτη πρωταγωνίστρια του βιβλίου μας, απαντά σε αυτό και πολλά ακόμη... υπαρξιακά ερωτήματα, αφού έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά, εκτός από τη «γλυκιά» μανούλα, το διευθυντή της που τη βασανίζει, τον άντρα της που είναι «αλλού», την κόρη της που ζει στον κόσμο της, τον πρώην αγαπημένο της που συνεχίζει να την πολιορκεί, την κολλητή της φίλη, παθιασμένη με το FaceBook, και διάφορους ακόμη… τρελαμένους τύπους!

Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διαλύει τα πάντα, η ηρωίδα μας πέφτει σε χρόνο ρεκόρ απʼ τα ψηλά στα χαμηλά και απʼ τα πολλά στα λίγα και παθαίνει τη μια μετά την άλλη κρίσεις ταυτότητας. Και ως κερασάκι στην τούρτα; Ξυπνάει ένα ωραίο πρωί και διαπιστώνει πως όσο κι αν προσπάθησε, όσο κι αν τσακώθηκε, όσο κι αν χτυπήθηκε κάτω και αυτή, όπως άλλωστε κι εσύ που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές… «Ίδια η μάνα σου έγινες». Απίστευτο γέλιο, κωμικοτραγικές καταστάσεις – αν θέλεις να ξεφύγεις από όλους κι από όλα, το βιβλίο που κρατάς είναι αυτό που ψάχνεις!