Με χειρουργική επέμβαση, από καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Κρητικός αίγαγρος «Θοδωρής» που έχει υποστεί ολική ρήξη χιαστών.

Όπως γνωστοποίησε χθες η Διεύθυνση Δασών Χανίων, ο αίγαγρος «Θοδωρής» μεταφέρθηκε χθες, με πτήση ειδικού αεροσκάφους της Aegean, στη Θεσσαλονίκη από όπου παρελήφθη από το Δασαρχείο της πόλης για να μεταφερθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου θα γίνει η επέμβαση.

Το μικρό ζώο, ηλικίας τεσσάρων μηνών, βρισκόταν πάνω στη νησίδα Θεοδωρού όπου αναπτύσσονται και μεγαλώνουν οι αίγαγροι, μέσα σε φυσικό περιβάλλον και σε προστατευμένη περιοχή. Εντοπίστηκε αρχικά από επιβαίνοντες σε μικρό τουριστικό σκάφος, που βρισκόταν κοντά στη νησίδα, κάνοντας βόλτες στη θαλάσσια περιοχή. Ο τρόπος που κινούνταν το ζώο και η εικόνα του προβλημάτισε τους επιβαίνοντες στο σκάφος, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές. Η παρέμβαση ήταν άμεση και υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών Χανίων με άλλο σκάφος έφθασε στη νησίδα και βρήκε τον μικρό Κρητικό αίγαγρο στο σημείο που του υποδείχτηκε με εμφανή ίχνη εξάντλησης.

Το ζώο που δεν έφερε τραύματα, μεταφέρθηκε στα Χανιά, εξετάστηκε από ειδικούς, του έγινε ακτινογραφία και του χορηγήθηκαν ενέσεις βιταμίνης Β12, ενώ εκτιμάται ότι με τη χειρουργική επέμβαση θα αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του. Ο δασολόγος Γιάννης Φωτάκης δήλωσε ότι το μικρό ζώο βαφτίστηκε «Θοδωρής», καθώς ζει πάνω στη νησίδα Θεοδωρού. Η νησίδα, που βρίσκεται στον κόλπο των Χανίων, ανήκει στη Διεύθυνση Δασών κι έχει χαρακτηρισθεί ως χώρος προστασίας του Κρητικού αίγαγρου.