Eπιμέλεια Άννα Κωνσταντουλάκη

Η Πανδώρα, ο αφρικάνικος γκρι παπαγάλος καλημερίζει καθημερινά τους πελάτες του ξενοδοχείου Porto Loutro στο Λουτρό, και ζει μια ευτυχισμένη ζωή δίπλα στο κύμα, με την οικογένεια του Σταύρου και της Άλισον Ανδρουλακάκη που της έχουν ιδιαίτερη αδυναμία.

Η Άλισον μας λέει:

“Έκανα την Πανδώρα δώρο στον άνδρα μου τον περασμένο Δεκέμβριο για να του κάνει παρέα τον 1,5 μήνα που έλειπα στην Αγγλία και για να μην γκρινιάζει που έλειπα για τόσο μεγάλο διάστημα.

Αμέσως δέθηκε μαζί μας, μας πλησίασε και άρχισε να ανεβαίνει στο χέρι και στον ώμο μας.

Τον χειμώνα τον περάσαμε στο σπίτι μας στα Χανιά και στη συνέχεια τη φέραμε στο Λουτρό όπου καλημερίζει τους πελάτες στο ξενοδοχείο, μιμείται τους ήχους από το κινητό και παίζει με τον Χάρη, τον σκύλο της κόρης μας και του αρραβωνιαστικού της.

Ο προηγούμενος παπαγάλος μας, ο Πόρτο, εξαφανίστηκε μια νύχτα πετώντας από το παράθυρο.

Είχε μάθει πάρα πολλές λέξεις και σιγά σιγά εκπαιδεύουμε και την Πανδώρα, που είναι μόλις 1 έτους”.



Ο πανέξυπνος παπαγάλος λατρεύει τα φυστίκια Αιγίνης και τα φρούτα, δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα μανταρίνια, δεν λέει όμως όχι και στα κεφτεδάκια.

“Τις προάλλες τηγάνιζα κεφτέδες, πέταξε λοιπόν μέχρι το τραπέζι, άρπαξε έναν κεφτέ κι άρχισε να τον μασουλάει. Έχει πολλή πλάκα, μας κάνει συνεχώς να γελάμε”.

Η Πανδώρα ζει ελεύθερη μέσα στο σπίτι και της αρέσει να κρεμιέται από το πολύφωτο ενώ το βράδυ ξεκουράζεται στο κλουβί της.

“Τη νύχτα δεν σκεπάζουμε το κλουβί κι έτσι όταν ξυπνάμε ή πάμε να πιούμε, ας πούμε, νερό από το ψυγείο η Πανδώρα τρομάζει. Έτσι κι εμείς τώρα πια πριν μπούμε στο δωμάτιο την ειδοποιούμε “Πανδώρα ερχόμαστε” για να μην φοβηθεί μέσα στη νύχτα”.

Όπως λένε ο Σταύρος και η Άλισον Ανδρουλακάκη, ο παπαγάλος, τους δίνει μεγάλη χαρά και έχει γίνει αναπόσπαστο μέλος της οικογένειάς.