Eπιμέλεια Άννα Κωνσταντουλάκη

H Αλεξάνδρα Βοζικάκη πήρε την Λίλη να την φιλοξενήσει για ένα Σαββατοκύριακο και το σκυλάκι απέκτησε μόνιμη οικογένεια. “Είναι το μόνο πλάσμα που μου δίνει χαρά και με παρηγορεί στο πένθος που περνάω για το χαμό του πατέρα μου”, σημειώνει η Αλεξάνδρα που μας γράφει την ιστορία της:

“Μια φίλη μου η Εφη μας έδωσε την Λίλη να την φιλοξενήσουμε για ένα Σαββατοκύριακο γιατί δεν μπορούσε να την πάρει στην Αθήνα. Την αγάπησα αμέσως και την κράτησα. Αρχικά την ονομάσαμε Ερμή, γιατί δεν γνωρίζαμε ότι είναι θηλυκιά! Οταν καταλάβαμε ότι ήταν κοριτσάκι η Χρύσα μας την ονόμασε “Λίλη”. Είναι ένα υπέροχο πλάσμα, ζωηρή, έξυπνη γεμάτη ενέργεια που αγαπάει πολύ τους ανθρώπους. Εχει φάει παντόφλες, μαξιλάρια, προσπαθεί και τον καναπέ μας, κατά τʼ άλλα όμως δεν έχει κάνει πολλές ζημιές. Α..., έφαγε και μια μπλούζα μου! Της αρέσει να της πετάς το μπαλάκι και να την κυνηγάς...!

Αρχικά ήταν λίγο διστακτική και απόμακρη με τα άλλα σκυλάκια. Τελευταία όμως έχει αρχίσει να ανοίγεται. Επίσης είναι πολύ λιχουδιάρα. Θέλει να τρώει ό,τι κι εμείς και όταν δεν της δώσεις εκνευρίζεται. Η Λίλη είναι το μόνο πλάσμα που μου δίνει χαρά και με παρηγορεί στο πένθος που περνάω για τον χαμό του πατέρα μου. Δίνει άπλετη αγάπη χωρίς ανταλλάγματα και είναι πια μέλος της οικογένειάς μας”.