Την ...πυξίδα που θα τον οδηγήσει με ασφάλεια στην επόμενη μέρα αναζητά ο Εργοτέλης, οι παράγοντες του οποίου φαίνεται ξεκάθαρα ότι δυσκολεύονται να μιλήσουν την ίδια γλώσσα για μια σειρά από ζητήματα που έχουν πολύ μεγάλη σημασία για το μέλλον της ομάδας.

Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της πολυφωνίας έχει να κάνει με το θέμα της ανεύρεσης νέας τεχνικής ηγεσίας, όπου τα πάντα αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα. Μετά την έλευση στο Ηράκλειο για συνομιλίες των Ελευθερόπουλου (δεν έχει κλείσει ακόμα στην ΑΕΚ Λάρνακας), Κωστένογλου και Γρηγορίου, χθες ήταν η σειρά του Γιάσμικο Βέλιτς να επισκεφθεί την πόλη μας. Ο παλιός παίκτης του ΟΦΗ που στο τέλος της φετινής σεζόν δούλεψε στον Λεβαδειακό και αρκετά παλιότερα υπήρξε τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού (κάθισε και στον πάγκο του τριφυλλιού σε λίγα ματς), κουβέντιασε με παράγοντες του Εργοτέλη, χωρίς να αποκτήσει προβάδισμα ή να χάσει έδαφος έναντι των «ανταγωνιστών» του.

Η προπονητολογία καλά κρατεί λοιπόν, με τους παράγοντες της ομάδας –αλλά και ορισμένους εξωδιοικητικούς- να συνεχίζουν τη ...διαλογική συζήτηση για τα υπέρ και τα κατά κάθε περίπτωσης. Παράλληλα παραμένει «ζεστός» για τον πάγκο ο Σταύρος Λαμπράκης, ως μια πιο «οικουμενική» και σαφέστατα πιο οικονομική λύση. Στο μόνο που συμφωνούν οι διοικούντες, είναι ότι το θέμα προπονητή πρέπει να κλείσει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να μη σημειωθεί σημαντική καθυστέρηση στον αγωνιστικό σχεδιασμό.

Μέχρι τότε δε θα γίνει φυσικά καμιά μεταγραφή ή ανανέωση, αν και έχουν διαρρεύσει ορισμένες από τις προθέσεις. Ο Σταύρος Λαμπράκης έχει εισηγηθεί την παραμονή των Πίτσου, Γιοβάνοβιτς ,Βερπακόφσκις, σε αντίθεση με τους Ζαχόρα, Γκαντιάγκα που λογικά θα αποτελέσουν παρελθόν.

Εξάλλου, οι δηλώσεις που έκανε ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις στο περιθώριο του αγώνα της Εθνικής με τη Λιθουανία, «αποκάλυψαν» το φιλολογικό προς το παρόν ενδιαφέρον του Εργοτέλη για την επιστροφή του Λιθουανού μεσοεπιθετικού στο Ηράκλειο μετά από 4 χρόνια.

Σήμερα

για Παγκρήτιο



Νέα συνάντηση με τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας που διαχειρίζεται το Παγκρήτιο Στάδιο, αναμένεται να έχουν σήμερα οι άνθρωποι του Εργοτέλη.

Αν και οι μεταξύ τους διαφορές δεν αμβλύνθηκαν θεαματικά στην επαφή της περασμένης Παρασκευής, οι άνθρωποι της ομάδας ευελπιστούν ότι θα παραλάβουν σήμερα το χαρτί που χρειάζονται επειγόντως για να συμπεριληφθεί στον φάκελο της αδειοδότησης , ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την υπογραφή νέας σύμβασης.

Το ευχάριστο για τον Εργοτέλη είναι ότι ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία της υπογραφής των διακανονισμών από πρώην και νυν παίκτες, προπονητές και όχι μόνο, γεγονός που αυξάνει τις ελπίδες για αδειοδότηση εφόσον συνοδευτεί φυσικά με την εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας.

Σε ό,τι αφορά τις διοικητικές εξελίξεις, αναμένονται οι υπογραφές των ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ του Δημήτρη Παπουτσάκη με τα έξι άτομα (Φραγκάκης, Κατρινάκης, Παπαντωνάκης, Καραταράκης, Σαμαριτάκης , Γιαννουλάκης) στα οποία θα μεταβιβαστούν οι μετοχές. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, το διοικητικό σχήμα της ΠΑΕ θα αποκτήσει μεγαλύτερη ευελιξία σε όλα τα επίπεδα...