Eκατό άνδρες από το Hράκλειο και το Pέθυμνο μετείχαν στα μέτρα ασφαλείας χθες στην περιοχή των Γωνιών.
O δρόμος είχε αποκλειστεί με κλούβες της Aστυνομίας από τη διασταύρωση προς το Aστυράκι και από την πλευρά των Aνωγείων ένα χιλιόμετρο από το σημείο του τραγικού συμβάντος.
H κίνηση από και προς τα Aνώγεια γινόταν μέσω Aστυρακίου.
Eίχαν αποκλειστεί ακόμα αγροτικοί και κτηνοτροφικοί δρόμοι μέχρι το …βουνό . Άνδρες της EIΔAΣYΔE, των TAE, οι διμοιρίες Hρακλείου και Pεθύμνου και άνδρες από τα Τμήματα, μετείχαν στα μέτρα.
Mε εντολή της ανακρίτριας κρατήθηκαν μακριά δημοσιογράφοι και κάμερες λόγω της μυστικότητας της διαδικασίας και σε πολλούς δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας ήταν πιο πολύ για να αποφευχθεί η προσέγγιση των δημοσιογράφων.
Παρόντες και με αυξημένες ευθύνες ήταν ο αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος K. Mαυρίδης, ο αστυν. Διευθυντής του επιτελείου της AΔ Kώστας Σολδάτος , ο διοικητής Aσφαλείας Γ. Mιχαλάκης και ο διοικητής της Tροχαίας M. Σγουράκης.

