Eπιμέλεια: Άννα Κωνσταντουλάκη

Αδυναμία στα παιδιά, τα κρεβάτια και τους... καναπέδες έχει ο γιγαντόσωμομς Πάρης, ο μεγάλος Δανός, που έφερε στη ζωή της Γεωργίας Νικολακάκου πολλές ευθύνες αρκετά έξοδα, αλλά και την υπέροχη συντροφιά του.

Η Γεωργία μας γράφει την ιστορία του:

“Ο Πάρης είναι ένας μεγάλος Δανός αρλεκίνος. Είναι άσπρος με μαύρες βούλες. Υπάρχουν και άλλα χρώματα μεγάλοι Δανοί, όπως μαύρο, μπεζ, καφέ, ριγέ και μαυρο - μπλε.

Πριν ένα χρόνο περίπου που ταξίδεψα στην Αθήνα για να τον πάρω, όταν μπήκα στο σπίτι του ιδιοκτήτη φοβήθηκα πάρα πολύ βλέποντας τη μητέρα του, αλλά μόλις ο Πάρης βγήκε από το διπλανό δωμάτιο και άρχισε να χοροπηδάει στην αγκαλιά μου, κέρδισε αμέσως την καρδιά μου. Ο κύριος που ήταν εκεί με ρώτησε αν έχω σκεφτεί το όνομα και του απάντησα ότι έχω δυο-τρια στο μυαλό μου και όταν τον δω θα αποφασίσω... Με το που βγήκε, αυθόρμητα τον φώναξα Πάρη και γύρισε και έτσι κατοχυρώθηκε. Ο Πάρης, 2,5 χρονών σήμερα, μέσα στο σπίτι είναι πάρα πολύ ήσυχος, δεν κάνει πια ζημιές, αλλά τρελαίνεται να ανεβαίνει στο κρεβάτι μου! Αυτό που από την αρχή μου είχε κάνει εντύπωση σε αυτόν είναι τα υπέροχα μελαγχολικά του μάτια διαφορετικού χρώματος που όταν σε κοιτούν λες “τώρα τι λάθος έκανα;”

Επίσης το ότι κάθεται σαν εμάς στον καναπέ, δηλαδή βάζει τον ποπό του να κάτσει και τα δυο μπροστινά πόδια πατάνε κάτω κανονικά. Οταν τον είδα 2 μηνών να κάθεται έτσι, εγώ και οι αδερφές μου βάλαμε τα γέλια!

Ένας τρυφερός

γίγαντας

Είναι ένας πολύ αγαθός, τρυφερός γίγαντας, πολύ καλός φύλακας και με καλή εκπαίδευση γίνεται πολύ υπάκουος. Ο μεγάλος Δανός είναι πολύ καλός σκύλος για οικογένεια, του αρέσουν πολύ τα παιδιά και οι καναπέδες!

Είναι πολύ υπομονετικός αλλά όταν έχει να κάνει με φαγητό ανυπόμονος, όταν δει ότι του φτιάχνω το φαγητό του αρχίζουν και τρέχουν τα σάλια του κυριολεκτικά. Είναι πολύ λαίμαργος και ό,τι υπάρχει μέσα στο σπίτι σε κοινή θέα θα πάει να το φάει!

Οταν δε έρχεται η ώρα για βόλτα και τον αργήσω λίγο, αρχίζει και κλαίει παιχνιδιάρικα. Είναι ένας σκύλος που θέλει αρκετή ώρα βόλτα για να χορτάσει και για να είμαι κι εγώ ήρεμη μέσα στο σπίτι.

Ο Πάρης μεγάλωσε μαζί μʼ ένα boxer μέσα στο σπίτι και από πολύ μικρός κοινωνικοποιήθηκε αρκετά με άλλα σκυλιά, τώρα όμως που μεγάλωσε και έχει αντιληφθεί το μέγεθος του μας το παίζει νταής πού και πού!

Αγαπημένο του παιχνίδι είναι μπαλάκια που κάνουν θόρυβο και το λουρί του με το οποίο μπορεί να κάτσει να παίζει με τις ώρες και επίσης τα χέρια μου. Είναι αρκετά καλός στη βόλτα ειδικά όταν κρατάω μαζί μου λιχουδιές. Θα κάνει τα πάντα για να τις πάρει!

Οι μεγάλοι Δανοί λόγω του μεγέθους τους έχουν και αρκετά προβλήματα υγείας με τα κόκκαλα, με το στομάχι τους αλλά και με την καρδιά τους. Επίσης λένε ότι έχουν χαμηλό όριο ζωής (7,5 χρόνια). Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω διότι αρκετό μεγάλοι Δανοί που ξέρω έχουν ξεπεράσει το όριο και ελπίζω πως και ο δικός μου θα το ξεπεράσει. Εχει να κάνει καθαρά με το πόσο προσέχεις το σκύλο σου.

Ο Πάρης είναι αρκετά παιχνιδιάρης σε σημείο που μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Αρκετές φορές την ώρα που παίζουμε έχω φάει μπουνιές με τη μουσούδα του! Ο Πάρης γενικά δεν θυμώνει, είναι αρκετά προστατευτικός με μένα και την οικογένειά μου αλλά και με όλες τις θηλυκές. Οταν περάσει κάποιος άγνωστος βέβαια έξω από το σπίτι μου, ο Πάρης παίρνει αμέσως θέση μάχης.

Δε θυμάμαι να έχω θυμώσει μαζί του αρκετές φορές, αλλά το αποκορύφωμα ήταν όταν μια μέρα γύρισα από τη δουλειά και ο Πάρης είχε ανοίξει μια τεράστια τρύπα στο στρώμα του κρεβατιού μου...

Τον ηρεμούν πάρα πολύ τα χάδια και να τον ξύνεις πίσω από τα αυτιά. Εκεί τρελαίνεται, θα κάτσει ώρες στα πόδια σου γιʼ αυτό. Το πιο αστείο είναι όταν πήγα στο σπίτι των γονιών μου όπου έχουμε μια πολύ μικρόσωμη σκυλίτσα και το βράδυ ο Πάρης προσπαθούσε να χωρέσει στο κρεβάτι της για να κοιμηθεί ενώ η μικρή πήγε στο κρεβάτι του Πάρη. Τελικά τα κατάφερε και χώρεσε.

Ο Πάρης μπαίνοντας στη ζωή μου, μού έφερε πολλές ευθύνες και πολλά έξοδα, αλλά είναι τόσο υπέροχη η συντροφιά που δεν θα τον άλλαζα για τίποτα!