
Την ώρα (27/2) που υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωαννίδης δήλωνε ότι “εγώ θέλω στα αθλητικά εθνικά στάδια να μην πληρώνει κανένας που μπαίνει να αθληθεί, γιατί χρωστάμε τους χώρους άθλησης στα παιδιά μας”, η Διοίκηση του ΕΑΚΗ παραχώρησε αύλειο χώρο του σταδίου Ελευθερίας σε ιδιώτη προκειμένου να κατασκευάσει γήπεδα τένις επικαλούμενη την ανάγκη να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός της.
Το όλο θέμα έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις από πολίτες, μαθητές και αθλητές που χρησιμοποιούσαν τους χώρους μπάσκετ και βόλεϊ (δωρεάν) και τώρα είδαν προς έκπληξή τους το γήπεδο μπάσκετ να μειώνεται σε διαστάσεις και αγώνας να μην μπορεί να γίνει! “Τουλάχιστον ας άφηναν ένα τερέν και για τα δύο”, λένε. Στο στάδιο Ελευθερίας μπροστά στα γραφεία υπήρχαν δύο γήπεδα μπάσκετ και δύο βόλεϊ κανονικών διαστάσεων από τα οποία πέρασαν όλοι σχεδόν οι Ηρακλειώτες και όχι μόνο. Ακόμα και τώρα τα απογεύματα τα χρησιμοποιούσαν πολίτες και αθλητές με τους προπονητές τους. Τώρα η Διοίκηση του ΕΑΚΗ για να αυξήσει τον προϋπολογισμό της, παραχώρησε για 4 χρόνια σε νεοϊδρυθέντα σύλλογο τον μεγαλύτερο χώρο για να κατασκευάσει δύο γήπεδα τένις αφού τόσα προβλέπονται από την ΕΦΟΑ για να μπορεί να πάρει άδεια από την ομοσπονδία.
Στα δύο πρώτα χρόνια το μηνιαίο μίσθωμα είναι μικρό διότι ο σύλλογος θα φτιάξει τα γήπεδα και μετά αυξάνεται. Στον χώρο διαιτησίας ένα γήπεδο βόλεϊ και... μισό μπάσκετ (!) αφού οι 2 μπασκέτες τοποθετήθηκαν σε μέρος που δεν υπάρχουν τα μέτρα για κανονικό γήπεδο. Ετσι μόνο 3χ3 θα μπορούν να παίξουν όσοι θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο στάδιο Ελευθερίας.
Οι δύο μπασκέτες που βγήκαν θα πάνε στο “Λίντο” όπου κάτω από τα γραφεία της ΕΚΑΣΚ θα δημιουργηθεί ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.

