Επίθεση μέσα στην αγροικία που έμεναν στην Ιεράπετρα (περιοχή Βαϊνιά) δέχτηκαν προχθές το βράδυ τρεις Πακιστανοί από εφτά άτομα τα οποία χτύπησαν τους αλλοδαπούς ανελέητα με ρόπαλα και με τα χέρια. Τα χτυπήματα που δέχτηκαν οι οικονομικοί μετανάστες ήταν μάλιστα τέτοια που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της περιοχής για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Τα κίνητρα των δραστών σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν ρατσιστικά, ενώ στη διάθεση των αρχʼωμ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ένας από τους δράστες της επίθεσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για νεαρό κάτοικο της περιοχής.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο νομό Λασιθίου δήλωσε στην «Π» ότι μεταξύ των δραστών είναι κι ένας εκπαιδευτικός από το νομό Λασιθίου, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί σε ανάλογα περιστατικά. Ο ίδιος (αναγνωρίστηκε από τα θύματά του) πάντως δεν είχε συλληφθεί έως χθες και αναζητούνταν στα όρια του αυτόφωρου. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι τα θύματα της επίθεσης από φωτογραφίες που τους επέδειξαν αστυνομικοί αναγνώρισαν και άλλα άτομα τα οποία και αναζητά η αστυνομία.

Για την επίθεση εναντίον των τριών Πακιστανών εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Καταγγέλλουμε την δολοφονική ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Βαϊνιά της Ιεράπετρας, εναντίων μεταναστών και οδήγησε τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο. Την στιγμή που ολόκληρος ο ιεραπετρίτικος λαός ενωμένος αγωνίζεται για τα δικαιώματα του, κάποιοι θεωρούν ως μόνο τους «καθήκον» να κυνηγούν ανυπεράσπιστους μετανάστες. Η κοινωνία μας αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να είναι ενωμένη. Δεν χρειαζόμαστε προβοκάτορες που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας. Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα θα απομονωθούν από το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών της πόλης μας. Καλούμε τις τοπικές αρχές να πάρουν θέση και την αστυνομία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των γνωστών αγνώστων που επιδίδονται σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.» Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της ανοικτής επιτροπής αγώνα Ιεράπετρας. «Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας ενημερωθήκαμε ότι έγινε οργανωμένη επίθεση σε μετανάστες στη Βαϊνιά Ιεράπετρας. Κάποια από τα θύματα μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική δράση οργανώσεων ναζιστικών ομάδων και δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να αναπτυχθεί το φασιστικό φαινόμενο στον τόπο μας. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πράξουν το καθήκον τους και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη όσους συμμετέχουν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες. Καλούμε όλους τους συλλογικούς φορείς της περιοχής να απομονώσουν τους υπεύθυνους του ρατσιστικού δηλητηρίου στον τόπο μας. Η τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματά της και την πραγματική δημοκρατία».