Αν και έχει συμπληρωθεί μόλις το 1/6 του εξαιρετικά μεγάλου πρωταθλήματος της Βʼ Εθνικής, κάποια πρώτα συμπεράσματα μπορούν να αποτυπωθούν για τη θέση που διεκδικεί ο Εργοτέλης ανάμεσα στους υπόλοιπους 20 αντιπάλους του.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός του τοπικού συγκροτήματος με τους 11 βαθμούς σε 6 αγώνες κρίνεται αν μη τι άλλο ικανοποιητικός. Ειδικά όταν έχει επιτευχθεί με μόλις τέσσερα τέρματα ενεργητικό! Ουσιαστικά, μόνο η εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή ήταν εκτός... προγράμματος για τους "κιτρινόμαυρους" που χωρίς αμφιβολία στοχεύουν στην άμεση επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα.

Μετά τη “λευκή ισοπαλία στη Μυτιλήνη που κράτησε την ομάδα του Γκόγκιτς στα υψηλά “διαμερίσματα” της βαθμολογίας, σειρά παίρνει η Καβάλα στο Παγκρήτιο και ακολουθούν τα παιχνίδια με τον Βύζαντα στα Μέγαρα και με τον Φωκικό στο Ηράκλειο. Η τριάδα αυτή των αγώνων θα διεξαχθεί μέσα σε ένα δεκαήμερο, καθώς η 10η αγωνιστική είναι εμβόλιμη (21/11). Αν και σωστά οι άνθρωποι της ομάδας προτιμούν να βλέπουν κάθε αντίπαλο ξεχωριστά χωρίς να κάνουν γενικότερους υπολογισμούς, είναι δεδομένο ότι αυτή η βατή φαινομενικά τριάδα αγώνων, θα δείξει αρκετά πράγματα για την κατεύθυνση που θα πάρει ο Εργοτέλης στο φετινό πρωτάθλημα. Ασφαλώς δε θα κριθεί το κατά πόσο μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει την απ' ευθείας άνοδο, ωστόσο με τα θετικά αποτελέσματα και γιατί όχι με την καλή απόδοση, θα στείλει μηνύματα στις ομάδες που από την αρχή της σεζόν “βροντοφωνάζουν” τους υψηλούς τους στόχους. Ομάδες όπως η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, ο Παναιτωλικός και ο Ολυμπιακός Β., τις οποίες θα βρουν μπροστά τους οι “κιτρινόμαυροι” τις επόμενες αγωνιστικές.

Με την εξέλιξη που έχει μέχρι στιγμής το πρωτάθλημα, συνδιεκδικητές των τεσσάρων θέσεων που οδηγούν στη Σούπερ Λίγκα, μπορούν να θεωρηθούν τουλάχιστον 15 ομάδες. Αλλωστε η πρώτη θέση (Γιαννιτσά) από τη 15η (Καλλιθέα) έχει απόσταση μόλις 7 βαθμών… Το τοπίο είναι βέβαιο ότι θα αργήσει να ξεκαθαρίσει και γιʼ αυτόν ακριβώς το λόγο δεν έχει μεγάλη σημασία αυτή τη στιγμή το αν ο Εργοτέλης είναι 3ος για παράδειγμα ή 9ος στην κατάταξη. Οσο βρίσκεται μέσα στο μεγάλο γκρουπ ομάδων που κοιτάζουν στα ψηλά, είναι καλά. Το θέμα είναι να αντέξει τα σπρωξίματα και τις “τρικλοποδιές” που θα υπάρξουν, όπως ακριβώς γίνεται σε μια κούρσα στίβου μεγάλης αντοχής…

Μαρίνος Βασιλάκης