ΓΓΑ, ΕΟΚ ΚΑΙ ΣΕΠΚ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γʼ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΜΕΧΡΙ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ


Επιτέλους. Ενα χρόνιο αίτημα των ανθρώπων του μπάσκετ του Ηρακλείου και γενικά της Κρήτης θα πάρει σάρκα και οστά.

Θα διοργανωθεί στο Ηράκλειο από ΓΓΑ, ΕΟΚ και Πανελλήνιο Σύνδεσμο Προπονητών Μπάσκετ, σχολή Γʼ κατηγορίας προπονητών για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος του νησιού. Μέχρι τώρα οι Κρητικοί που ήθελαν να γίνουν προπονητές με δίπλωμα θα έπρεπε είτε να φοιτήσουν στα ΤΕΦΑΑ είτε να έπαιρναν μέρος σε σχολές που διοργανώνονταν σε άλλες πειροχές της χώρας. Βασικά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά εδώ και πέντε χρόνια σχολές δεν γινόταν. Το θέμα είχε κινήσει παλαιότερα ο πρώην πρόεδρος του τοπικού γραφείου ΣΕΠΚ Μιχάλης Κανάκης, ο οποίος είχε συγκεντρώσει έγγραφα και υπογραφές υποψηφίων προπονητών και τώρα η Διοίκηση της ΕΚΑΣΚ.

Οι σχολές που πρόκειται να λειτουργήσουν, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, είναι οι εξής:

Αθήνα: Αʼ Κατηγορίας, Βʼ Κατηγορίας, Γʼ Κατηγορίας

Θεσσαλονίκη: Αʼ Κατηγορίας, Βʼ Κατηγορίας, Γʼ Κατηγορίας

Κρήτη (Ηράκλειο): Γʼ Κατηγορίας

Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν έως 20/11/2012. Το κόστος συμμετοχής θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχόντων. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση με τις περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας πληροφορεί τους ενδιαφερόμενους για τις προϋποθέσεις αλλά και τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να αποστείλουν για τη συμμετοχή τους στις σχολές προπονητών.

Για τη φοίτηση σε Σχολή Προπονητών Γʼ Κατηγορίας, ο υποψήφιος πρέπει:

α) Να έχει αρτιμέλεια σε βαθμό που δεν δημιουργεί πρόβλημα στη διδασκαλία του αθλήματος

β) Να έχει ηλικία 23 ετών και άνω

γ) Να είναι κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου

δ) Να είχε ενεργό συμμετοχή ως αθλητής του συγκεκριμένου αθλήματος, σε σωματεία ή ΑΑΕ οποιασδήποτε κατηγορίας ή βαθμίδας άθλησης για μία τουλάχιστον πενταετία, την οποία βεβαιώνει η αντίστοιχη ομοσπονδία του αθλήματος ή Τοπική Ενωση.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου να υποβάλλουν αίτηση ενδιαφέροντος την οποία θα αποστείλουν στο e-mail της ΕΟΚ [email protected] ή σε αυτό του συνδέσμου [email protected] ή στο φαξ του συνδέσμου 2109532603 και στην οποία θα αναφέρουν το όνομα, το επώνυμο, το πατρώνυμο, το έτος γεννήσεως, σπουδές και τίτλους σπουδών, διεύθυνση, τηλέφωνο και την κατηγορία της σχολής στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν, τον τόπο και την κατηγορία της σχολής σύμφωνα με το σχέδιο αίτησης που είναι ανηρτημένο στο πεδίο «αιτήσεις» στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.