Ο Κρητικός που θα μάθει τον Ράσελ Κρόου... να κινείται

Ο χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης θα συμμετέχει στην χολιγουντιανή ταινία “Νώε”


O Κρητικός χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης θα συνεργαστεί με τον διάσημο Αμερικανό σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι στην νέα του ταινία, «Νώε».

Ο Έλληνας χορογράφος σε δηλώσεις του, μιλάει με ενθουσιασμό για τη συνεργασία του αυτή. «Για μένα είναι ομολογουμένως μεγάλη ευκαιρία και γιατί πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή της τάξεως των 120 εκατ. δολαρίων, η οποία απευθύνεται στο παγκόσμιο κοινό, και γιατί ήρθε σε επαφή ο ίδιος ο Αρονόφσκι μαζί μου.

Με ανακάλυψαν τυχαία κοιτώντας τις ιστοσελίδες διαφόρων χορογράφων και στην ουσία πέρασα από ακρόαση για δύο-τρεις μήνες ώσπου να πάρω το τελικό πράσινο φως. Η επαφή με τον Αρονόφσκι υπήρξε πολύ καλή, αν και στην αρχή τα πράγματα ήταν αμήχανα: αφενός εγώ δεν τον γνώριζα προσωπικά, αφετέρου εκείνος ζύγιζε τις δυνάμεις μου για να δει αν με θέλει τελικά στη δουλειά» τόνισε ο Φωνιαδάκης.

Έχει κάνει ήδη γυρίσματα στη Νέα Υόρκη και ετοιμάζεται για έναν νέο κύκλο τον προσεχή Νοέμβριο.

Ο Αντώνης Φωνιαδάκης γεννήθηκε στην Ιεράπετρα το 1971 όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα χορού. Συνέχισε τις σπουδές του στην Κρατική Σχολή Χορού και στη Σχολή Rudra στη Λωζάνη την οποία διηύθυνε ο Maurice Bejart.

Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με τα μπαλέτα του Bejart στη Λωζάνη, την Όπερα της Λυόν (υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Λούκου), το Saburo Teshigawara / Karas (υπό τη διεύθυνση του Saburo Teshigawara) ενώ χορεύει και στη δική του ομάδα χορού, την “Apotosoma”, την οποία δημιούργησε το 2003 και κάθε χρόνο χορογραφεί καινούριο κομμάτι. Έχει επίσης χορογραφήσει έργα για αρκετές ομάδες χορού και συνεχίζει να δουλεύει ως ανεξάρτητος χορογράφος.

Η ταινία

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι, μαζί με τον Ράσελ Κρόου, την Τζένιφερ Κόνελι,τον Άντονυ Χοπκινς την Εμα Γουότσον και την υπόλοιπη ομάδα του, συνεχίζουν τα γυρίσματα του «Noah», με σκοπό η ταινία να είναι έτοιμη να βγει στις αίθουσες στις 28 Μαρτίου 2014. Ο Αρονόφσκι, θέτει στην ταινία τα ηθικά διλλήματα του Νώε, αφού άνοιξε τις πόρτες της Κιβωτού…

Μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων και συναντήσεων, ο Ράσελ Κρόου πείστηκε να μεταμορφωθεί σε Νώε για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Ντάρεν Αρονόφσκι.

Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την κατεύθυνση που θα πάρει η ιστορία στα χέρια του Αμερικανού σκηνοθέτη, ο οποίος πάντως έχει δείξει τον ενθουσιασμό του για αυτό το εγχείρημα με δηλώσεις του στο παρελθόν. «Από τότε που ήμουν μικρός, η ιστορία του Νώε και του ταξιδιού της οικογένειάς του με συγκινούσε.

Νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρο γιατί μιλά για μια περιβαλλοντική Αποκάλυψη που είναι και το σημαντικότερο θέμα για μένα, με ό,τι συμβαίνει τώρα στον πλανήτη. Οπότε έχει αυτά τα μεγάλα θέματα που μας συνδέουν.

Ο Νώε ήταν ο πρώτος περιβαλλοντιστής. Είναι πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρας. Βασανίζεται από ενοχές επειδή επέζησε. Είναι ένας σκοτεινός, πολύπλοκος χαρακτήρας.» Για να πείσει το στούντιο να χρηματοδοτήσει το όραμά του, μάλιστα, ο Αρονόφσκι έχει συνεργαστεί στην δημιουργία κόμικ.