Ένα 20ήμερο φωτιά περιμένει τον ΟΦΗ από το ερχόμενο Σάββατο μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου. Σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα η κρητική ομάδα θα κληθεί να παίξει τέσσερα ματς φωτιά, στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στην κατηγορία. Μπορεί ο Νοέμβριος να μπήκε με το αριστερό λόγω της ήττας από τον Ολυμπιακό, ωστόσο τα δύσκολα για τον ΟΦΗ αρχίζουν από το ερχόμενο Σάββατο καθώς ακολουθεί μια τετράδα αγώνων που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πορεία του στο πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση με την Βέροια είναι η αρχή μιας σειράς αγώνων που αν πάνε καλά για την κρητική ομάδα μπορούν να της χαρίσουν την... μισή παραμονή, αν όμως δεν τους αξιοποιήσει θα έχει προβλήματα. Το θετικό είναι ότι από αυτή την τετράδα αγώνων οι τρεις είναι στο Γεντί Κουλέ και μόλις ένας μακριά από αυτό. Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει κατά σειρά Βέροια (10/11) και Λεβαδειακό (18/11) εντός, τον ΠΑΣ (24/11) στους Ζωσιμάδες και τον Πανθρακικό (2/12) στο Γεντί Κουλέ. Το... αυτονόητο για τον ΟΦΗ είναι να πετύχει τρεις νίκες εντός και από κει και πέρα να διεκδικήσει ότι καλύτερο στα Γιάννινα. Αν στα τρία ματς στο Ηράκλειο πετύχει ισάριθμα τρίποντα θα φτάσει τους 19 βαθμούς πριν καν το τέλος του Αʼ Γύρου και θα έχει κάνει πιο αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του στόχου του.

Στην κρητική ομάδα προετοιμάζονται ήδη αγωνιστικά και ψυχολογικά για αυτά τα τέσσερα ματς γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να ανταποκριθεί με επιτυχία. Κάθε νίκη σε αυτά τα παιχνίδια μετράει... διπλή καθώς αντιμετωπίζει ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και κερδίζοντας τες, αφενός μεν παίρνει τους βαθμούς και αφετέρου αφήνει πίσω τους αντιπάλους του. Ουσιαστικά, λοιπόν, τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα για τον ΟΦΗ μιας και έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που είναι πάνω-κάτω στα κυβικά του και χρειάζεται πάση θυσία τους βαθμούς. Ο ΟΦΗ έδειξε στα ματς με τους «μεγάλους»(ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ και Ολυμπιακό) ότι έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει αλλά αυτό πρέπει να το δείξει και εντός γηπέδου απέναντι σε ομάδες που μπορεί να μην έχουν το μεγάλο όνομα όμως θα παίξουν κι αυτές «με το μαχαίρι στα δόντια» για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Αναστόπουλος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την σημασία που έχουν αυτά τα παιχνίδια και ήδη προετοιμάζει τους παίκτες του με πρώτο στόχο τη νίκη επί της Βέροιας. Ο τεχνικός του ΟΦΗ έχει επικεντρώσει σε αυτό το ματς καθώς με τη νίκη η ομάδα του πέρα από τους τρεις βαθμούς θα κερδίσει και σε ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας που την περιμένει αυτές τις 23 μέρες που θα κρίνουν την πορεία στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος...