Σε απόγνωση εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι με προβλήματα αναπηρίας και στην Κρήτη αφού καθυστερεί εδώ και μήνες η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και του διατροφικού επιδόματος, με αποτέλεσμα όπως έχει γράψει η “Π” να έχουν εξαντληθεί οικονομικά και να μην έχουν πια ούτε τα προς το ζην.
Στο Ηράκλειο, έχουν πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια, για να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους είναι απαραίτητα για να ζήσουν ενώ την οργή των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, μετέφερε με ανοικτή επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
«Για μία ακόμα φορά καθυστερεί άδικα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και του διατροφικού επιδόματος» αναφέρει η επιστολή, υπογραμμίζοντας ότι πλέον τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης.
Όπως επισημαίνεται, «τα προαναφερθέντα επιδόματα είναι τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία, που λόγω της οικονομικής κρίσης απειλούνται πιο πολύ από ποτέ από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό».
Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιστωθούν αφενός οι δήμοι με τα ποσά που απαιτούνται για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Μαΐου - Ιουνίου 2012 στους δικαιούχους με αναπηρία και αφετέρου οι Περιφέρειες για τη χορήγηση του διατροφικού επιδόματος μηνός Ιουνίου στους δικαιούχους νεφροπαθείς τελικού σταδίου και μεταμοσχευμένους από συμπαγή όργανα.

